На Тернопіллі марш патріотів зібрав у Бережанах активну молодь

На Тернопіллі марш патріотів зібрав у Бережанах активну молодь

12.10.18 16:12 0 548
У Бережанах відбулися урочистості з нагоди обласного маршу патріотів учасників та переможців внутрішкільних, районних, міських та ОТГ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри Сокіл («Джура»). Гасло заходу – «А ми тую стрілецькую славу збережемо». Понад 600 учасників у 52-ох куренях зі всієї області, які зібралися на центральній площі у Бережанах привітало керівництво області, району, народний депутат України Тарас Юрик та духовенство.

Як наголосила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Беспоповцева, цей захід для патріотичної молоді Тернопільщини є не лише доброю нагодою краще пізнати одне одного, а й демонстрацією небайдужості молодих сердець.

«Це висока місія і велика відповідальність. Бо від вас залежить майбутнє нашої держави. А отже – майбутнє країни в якій житимуть ваші батьки та ваші діти», – звернулася до учасників Світлана Беспоповцева й побажала, щоб на їхньому житєвому шляху девізом були слова славного уродженця Бережанщини Дмитра Мирона-Орлика: «Не Україна для нас, а ми для України!».

У свою чергу голова облради Віктор Овчарук підкреслив, що юнаки і дівчата, які брали участь у змаганнях, є справжніми послідовниками, вірними спадкоємцями мужності та слави знаменитих предків та військових – шніх захисників України. Водночас, символічно, що урочистості з нагоди завершення обласного маршу патріотів відбуваються саме в Бережанах – у місці, де на горі Лисоня понад 100 років тому Українські січові стрільці здійснили визначний подвиг – зупинили наступ російських військ на Бережани, завдавши їм важких втрат.

Про те, що ця земля народила багато патріотів зазначив й народний депутат України Тарас Юрик. «Ми справді унікальна країна. Тому що формально багато років ми не мали своєї держави. Але українські патріоти тримали цю нитку і передавали її наступним поколінням. І дуже часто йшли виборювати свою державу, коли розуміли, що шансів на це небагато. Утім, своїм прикладом доводили патріотизм, любов до нашої української мови, культури та традицій і врешті здобули свою незалежність», – зауважив він.

Завершилися урочистості на горі Лисоня, де нагородили усі 52 курені грамотами та подяками.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1447509655352615&__tn__=-UC-R

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ