Чернігів значно піднявся в рейтингу «Regional Doing Business 2018»

Чернігів значно піднявся в рейтингу «Regional Doing Business 2018»

14.10.18 09:38 0 531
Учора на веб-порталі Регіональний Doing Business оприлюднено рейтинг «Regional Doing Business. 2018». За цьогорічним оцінюванням Чернігів посів 6-7 місце, поділивши його із Рівненським регіоном. На 17 позицій у рейтингу піднявся Чернігів.

Рейтинг оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України. Його розробниками вдруге стали Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка Українських Підприємців (СУП).

Оцінювання проводилось за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування підприємців. У фокусі дослідження 6 напрямків взаємодії підприємців із владою, а саме: створення підприємства, сплата місцевих податків; одержання дозволів на будівництво; оформлення земельної ділянки під об'єкт нерухомості; приєднання до електромережі, якість електронних сервісів. Максимальний бал, який могли отримати регіони – 600.

На позицію Чернігова вплинули високі результати у категоріях "Створення підприємства", "Одержання дозволів на будівництво" та "Оформлення земельної ділянки". Останні дві отримали найбільший прогрес.

Один із головних чинників такого поступу - місто зменшило розмір пайового внеску для промисловості практично до нуля. Тож підприємства можуть направляти кошти, що вивільнились, у розвиток.

У порівнянні з лідерами загального рейтингу Світового Банку DOING BUSINESS по деяким компонентам Чернігів має кращі показники Наприклад, щоб одержати дозвіл на будівництво, в Загребі (Хорватія) потрібно витратити 146 днів, в Алмати (Казахстан) – 123 дні, в Чернігові – лише 67 днів.

Більш детально результати рейтингу будуть обговорюватись 19 жовтня 2018 року. Цього дня до Чернігова завітає команда Офісу ефективного регулювання (BRDO) з презентацією «Regional Doing Business. 2018». Очікуються обговорення результатів та ключові рекомендації від експертів для підвищення результатів.

Сума балів Чернігова - 306:

Топ-10 лідерів «Regional Doing Business. 2018»

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У День захисника України - ...

КОМЕНТАРІ