Козацьким кулішем із вепра пригощатимуть житомирян 14 жовтня в День захисника України. ПРОГРАМА

Козацьким кулішем із вепра пригощатимуть житомирян 14 жовтня в День захисника України. ПРОГРАМА

14.10.18 10:42 0 646
Житомиряни та гості міста вже у цю неділю, 14 жовтня, зможуть посмакувати справжнім козацьким кулішем із вепра, який приготує Володимир Лисюк або ж козак Лис.

Святкові заходи до Дня захисника України проходитимуть на майдані ім. С.Корольова із 9.00 год.

Родзинкою свята стане майстер-клас із приготування козацького кулішу із м'ясом вепра – дикого кабана. А також частування всіх бажаючих традиційною козацькою стравою.

Готуватиме куліш Володимир Лисюк – чоловік, який 18 років років живе за козацькими традиціями. Він – нащадок козаків Війська Запорозького низового, Левушківського куреню, десятник Чорної сотні. А родове ім'я – Лис, тому й прізвисько має – козак Лис. Уже 10 років навчає дітей традиціям козацтва.

— — «У казані на 40 літрів ми будемо варити традиційний козацький куліш. Основне наповнення – це крупа. У неділю він буде особливим, адже додаємо м'ясо вепра – дикого кабана. Споживання такої страви із м'ясом вепра – це стародавня традиція у козацтві. Серед інгредієнтів також – сало, пшоно, крупа ячмінна, морква, цибуля, деякі трави. Готувати куліш будемо близько години. Запрошую всіх бажаючих відвідати справжню козацьку страву на майдані ім. С.Корольова у неділю», – розповів Володимир Лисюк.

Окрім приготування кулішу, 14 жовтня на майдані ім. С.Корольова відбудеться виставка військової техніки та зброї, показові бої, виступ військового оркестру, козацький куліш, пряме включення зі столиці України, флеш-моби, виставка фотографій, насичена концертна програма, тематична фотозона, патріотичні фільми під відкритим небом.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ