Унікальну книжку про визначні постаті національно-визвольного руху презентували на Тернопільщині

Унікальну книжку про визначні постаті національно-визвольного руху презентували на Тернопільщині

14.10.18 08:36 0 518
Презентація унікальної книги «Тернопільщина – визначні постаті національно-визвольного руху» відбулася у Тернопільській ОДА за участі упорядників: Сергія Волянюка та Євгена Філя. У ній вперше розкриваються невідомі сторінки національної історії, зібрано світлини і короткі біографічні відомості про уродженців нашого краю, які зайняли керівні посади у визвольному русі.

Ініційоване видання Тернопільською обласною державною адміністрацією та обласною радою в особах Степана Барни, Віктора Овчарука, Юрія Юрика та Василя Деревляного. Видане за сприяння депутатів облради та за кошти громади Тернопілля.

«Тернопільщина була однією з центральних територій, де в часи 1940-1950 р. р. відбувалися ключові для усього національного визвольного руху події. Автори, фактично вперше за десятки років незалежності, в одній книзі зібрали світлини провідних діячів руху. Ті цінності, які старше покоління сформували і зберегли, на думку багатьох істориків, письменників – етично й морально утвердили їх як одне з найсильніших поколінь за всю історію України. В умовах тотальної окупації різних країн вони жили ідеєю присвятити власне життя боротьбі за вільну Україну», - зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

Також він наголосив, що за декілька років обласна державна адміністрація спільно з обласною радою зробили багато для відновлення історичної пам'яті і перепоховання учасників національно-визвольного руху та матеріально-технічного відновлення – реконструкції уже сформованих музеїв і створення нових.

За словами Юрія Юрика, дуже важливо, щоб молодь знала про історичне минуле країни, патріотично виховувалася і формувала цінності, які у подальшому вкладатиме у процес державотворення. Саме тому книги розповсюдять в усі без винятку школи області, а також у районні та обласні бібліотеки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Української церкви ...
Наступна новина: Напередодні Дня захисника ...

КОМЕНТАРІ