Тернопілля: святійший Філарет освятив новозбудований храм на Кременеччині

Тернопілля: святійший Філарет освятив новозбудований храм на Кременеччині

16.10.18 09:18 0 774
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 13 жовтня, освятив Свято-Покровський храм у селі Куликів Кременецького району, спорудження якого тривало близько двох років. Це значна і радісна подія для громади, яка три роки тому перейшла з Московського Патріархату у Київський.

«Протягом 25-ти років нас звинувачували у розкольництві та відсутності благодаті. Проте, ми святкуємо перемогу правди над неправдою. Вселенський Патріарх визнав автокефалію Української православної церкви. Правда на нашій стороні тому, що ми маємо державу в якій повинна бути Українська незалежна церква. Господь випробував нас, але дав перемогу. Це тільки початок, адже Українська Церква буде однією з найбільших церков не лише за кількістю, а й активністю», - наголосив Святійший.

Після завершення Божественної Літургії Патріах вручив ордени і грамоти тим, хто долучився до будівництва храму у селі Куликів та подякував за підтримку української церкви. Зокрема орденом Святого Архистратига Михаїла нагородив голову Тернопільської ОДА Степана Барну.

У свою чергу очільник області подякував Святійшому Патріарху за те, що після історичного для України дня проголошення Томосу, приїхав саме на Тернопілля.

«Для нас честь приймати у ці дні Патріарха Філарета. Тернопілля абсолютно підтримувало позицію, що українська церква має отримати статус автокефальної. Позицію Президента також підтримали усі без винятку районні ради, обласна рада, міські ради області та зверталися до Вселенського Патріарха Варфоломія», - сказав голова ОДА.

Також він подякував Святійшому Філарету за жертовність і важливий приклад духовного лідера та подарував пам'ятну монету, присвячену тематиці національно-визвольної боротьби українського народу.

Нагадаємо, Патріарх Київський і всієї Руси-України побував на Тернопільщині з архіпастирським візитом. Вчора він освятив єдину в Україні каплицю-пантеон загиблих учасників АТО. Після цього відвідав Кременецький собор Преображення Господнього і побував на місці будівництва кафедрального собору Святих Костянтина та Єлени у Тернополі.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1451101331660114

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів відзначає День ...
Наступна новина: У Житомирі розпочалися ...

КОМЕНТАРІ