Чернігівський міський голова вимагає від перевізників платити прозорі зарплати та встановити валідатори

Чернігівський міський голова вимагає від перевізників платити прозорі зарплати та встановити валідатори

17.10.18 12:38 0 573
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на розширеній міській нараді 16 жовтня прокоментував публікації про ймовірне підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Чернігова.

Мер міста вважає, що в основі формування тарифів мають бути об'єктивні розрахунки. Втім перевізники у місті досі працюють непрозоро. Загальновідомо – і в тому числі фіскальним та правоохоронним органам – що оплата праці водіїв і облік виручки відбувається таким чином, щоби сплачувати у бюджет якомога менше. На думку міського голови, настав час змінити цю ситуацію.

- Там де ходять гроші – їх треба рахувати. Не може завжди так бути, що всі все знають – але не втручаються, - заявив міський голова.

Як відомо, більшість водіїв «маршруток» у Чернігові офіційно отримують мінімальну заробітну плату. При цьому валідаторів у транспорті немає, тож всі обчислення кількості перевезених пасажирів, у тому числі пільгових категорій, нереальні.

Владислав Атрошенко підкреслив: рішення щодо громадського транспорту має бути комплексним. Тобто, спершу заходи з обліку кількості пасажирів та прозорі зарплати, і тільки тоді розрахунки ціни квитка.

Як відомо, минулого тижня перевізники Чернігова звернулися до міської ради з пропозицією підняти вартість проїзду, аргументуючи це стрімким подорожчанням палива. Інформація про це була швидко поширилась у ЗМІ.

Вимагати перегляду вартості проїзду для пасажирів перевізники мають право – адже за відповідним наказом Мінтрансу (№1175 від 17.11.2009) зміна вартості палива більш ніж на 10% є однією з передумов перегляду тарифів на пасажироперевезення. Дійсно, за останні тижні дизпаливо підвищилось у ціні на 22%, газ – на 26%. А питома вага паливно-мастильних матеріалів у структурі тарифу – до 40%. Відтак перевізники надали пропозиції збільшити вартість проїзду на різних маршрутах від 7,8 грн до 11,45 грн.

Разом з тим, підвищення вартості проїзду у міському транспорті є регуляторним актом, тож його прийняттю має передувати відповідна процедура. Вона включає в тому числі оприлюднення проекту регуляторного акту та місячний термін на збір пропозицій усіх зацікавлених осіб. Станом на проект такого регуляторного акту не оприлюднювався.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: СУХО: Критерії вибору ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ