На Тернопіллі відтепер пенсіонери зможуть отримати електронне пенсійне посвідчення,яке має безліч переваг

На Тернопіллі відтепер пенсіонери зможуть отримати електронне пенсійне посвідчення,яке має безліч переваг

20.10.18 10:34 0 656
Пенсійний фонд України динамічно впроваджує новітні технології з метою покращення якості обслуговування пенсіонерів. Досягти нової якості надання послуг дозволить перехід на електронний документообіг. Нововведення необхідне для того, щоб клієнти, звертаючись до фонду, змогли отримати послуги в будь-якому агентському пункті, а не тільки там, де подавали документи.

Одним із нововведень є запровадження електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) – сучасного технологічного багатофункціонального інструменту, яким з 2016 року користуються внутрішньо переміщені особи.

Відтепер усі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення.

За його допомогою можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові.

Крім того, це надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. ЕПП містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу і може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу інтернет.

Щоб отримати модернізований пенсійний документ слід звернутися до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подати заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 30*25 мм. У разі звернення за виготовленням електронного пенсійного посвідчення осіб, у яких відсутні фотокартки, спеціаліст відділу обслуговування безпосередньо під час прийому документів має технічну можливість отримати зображення особи.

Електронне пенсійне посвідчення буде виготовлено безкоштовно, протягом 30 робочих днів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Когда нужно нанимать ...

КОМЕНТАРІ