Переваги крапельного зрошення

Переваги крапельного зрошення

25.10.18 15:12 0 985

Останні 30 років більше 2 мільйонів гектарів землі поливаються при використанні систем мікрозрошення (до речі, придбати системи крапельного зрошення можна на сайті). Цей процес заснований на подачі води в зону живлення рослин. Поливна рідина, збагачена речовинами, які необхідні рослинам для росту, і мікроелементами забезпечує повноцінний раціон живлення. Таким чином, задовольняються біологічні потреби культур. Результатом цього стає збільшення не тільки якості культур, а й збільшення кількості врожаю в 2 рази.

Крапельне зрошення передбачає полив землі у вигляді смуги. Традиційні методи зрошення зволожують всю площу посівів, таким чином, більша частина води йде в порожню. При використанні крапельного зрошення для кожного виду культур визначається ширина і глибина смуги поливу. Усчітиваются властивості і вологість грунту перед поливом. Кожен ряд поливних труб розміщується паралельно рядам висаджених рослин. Важливим фактором є фаза розвитку посівів і розмір норми поливу. Використання даного механізму поливу призвело до збільшення різноманітності вирощуваних культур. Це стає свідченням високої ефективності мікрозрошення.

"+" крапельного зрошення

Ознайомимося з основними перевагами краплинного зрошення на фоні традиційного поливу. Під традиційним поливом мається на увазі полив уздовж кожної борозни або дощування:

  1. Вода, яка використовується під час поливу майже в повному обсязі, доходить до кореневищ саджанців. Ефективність даної технології досягає 90 відсотків. При цьому кількість використаної води зменшується в 2 - 5 разів.
  2. Витрати води і мінеральних речовин, необхідних для росту рослин, досягають оптимального рівня. Для будь-якого виду культур створюються сприятливий водний режим і поживний режими середовища.
  3. Якість і врожайність вирощених культур підвищується на 30 - 50 відсотків.
  4. Знижуються витрати на покупку мінеральних добрив. Причиною цього стає безпосередня транспортування поживних рідин в зону кореневої системи рослини.
  5. Виключається потреба витрат на захист культур. Мікрозрошення супроводжує напрямку води виключно на ряди рослин. Таким чином, земля між рядів залишається сухою, і не забезпечує бур'яни сприятливими умовами для росту. До всього листв'яний покрив кожного саджанця залишається сухим, що запобігає розвитку хвороб.
  6. Значно знижується кількість витрат на енергію. Пропонований метод вимагає на 50 - 70 відсотків менше електроенергії в порівнянні з іншими методами.
  7. Необхідність залучати робочу силу для робіт на полі відпадає. Це стає запорукою скорочення трудовитрат.
  8. Вимоги до систем подачі води мінімальні.
  9. Можливий варіант поливу, коли вода, що подається в системи мінералізована. Даний вид води неприпустимий для інших систем поливу.
  10. Шкода від системи мікрозрошення мінімальний, або взагалі відсутня.
  11. Система дуже проста у використанні, і не вимагає великих витрат на монтаж і обслуговування. Фірми виробники максимально автоматизували весь процес поливу.

В результаті одночасного використання поливу і фертигації, внесення добрив, ефект для рослин збільшується на 25 - 30 відсотків. До того ж кількість необхідних мінеральних речовин скорочується на 20 - 40 відсотків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как продвинуть сайт ...
Наступна новина: Переваги холодильних камер ...

КОМЕНТАРІ