Степан Барна: Економіка краю не повинна погіршуватися через нестачу локомотивів

Степан Барна: Економіка краю не повинна погіршуватися через нестачу локомотивів

26.10.18 09:04 0 456
В Україні виникла проблема із забезпечення вагонами-зерновозами. Зокрема, у жовтні з потрібних понад 3 тисячі – Тернопільщина отримала 482. Якщо ситуація не врегулюється Укрзалізницею протягом кількох днів – це може негативно відобразитися на економічній галузі краю. Про це наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час наради з питань забезпечення перевезення залізничним транспортом виробленої продукції за участі представників керівництва Укрзалізниці, керівників с/г підприємств і промисловості області.

За словами очільника області, Тернопільщина не забезпечена достатньою кількістю локомотивів, а також вагонами для перевезення зернових вантажів, будівельних матеріалів, тощо. Якщо проблему не вирішити, це може призвести до збитків на підприємствах та їх закриття у майбутньому, погіршення соціально-економічних показників, втрати робочих місць.

«Через складну ситуацію, яка виникла, у мене серйозні претензії до роботи Укрзалізниці. Зазначена концепція щодо закриття 12-ти станцій із 42-ох в області – категорично неприйнятна і на цей крок ми не підемо. Це моя принципова позиція як голови ОДА», - наголосив Степан Барна.

Також він зазначив, що готовий надати всебічну підтримку для вирішення даної проблеми та налагодження спільної роботи із Укрзалізницею. Проте, якщо ситуація не вирішиться протягом кількох днів, то в інтересах області та аграріїв зокрема, звертатиметься до керівництва держави.

Проблему визнають і в Укрзалізниці. Зокрема перший заступник директора виконавчого регіональної філії «Львівська залізниця» Ярослав Федак наголосив на недостатній кількості тепловозів: «Ми звикли, що вагони повинні курсувати так, як курсували до цього. Проте, станом на можливості забезпечити у повному обсязі рухомим складом у нас немає. Загалом динаміка по всіх вантажах у регіонах позитивна, окрім зернової».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ