Три масштабних проекти на Тернопільщині реалізують за підтримки Турецької агенції зі співробітництва та координації

Три масштабних проекти на Тернопільщині реалізують за підтримки Турецької агенції зі співробітництва та координації

26.10.18 10:49 0 438
Турецька агенція зі співробітництва та координації (ТІКА) розпочала співпрацю із Тернопільською областю. В Україні Агенція працює з 1997 року. За цей період вдалося реалізувати проектів на 40 млн. дол., з них 50 проектів – у сфері освіти та 30 – в охороні здоров'я. У середу, 24 жовтня, координатор програми пан Хаджи Байрам Болат зустрівся з керівництвом області.

Він розповів, що ТІКА реалізує в Україні проекти, які стосуються підтримки соціальних установ – лікарень, шкіл, дитячих будинків тощо. Технічне і фінансове співробітництво регулюється Угодою між Кабміном України і Урядом Турецької Республіки, а також низкою нормативних документів.

За словами пана Хаджи Байрам Болата, ТІКА розпочинає роботи в селах Гутисько та Мечищів Бережанського району, де віднайдені поховання турецьких воїнів, а це дві могили.

«На цьому місці будуть створені меморіали загиблим у Першій світовій війні воїнам. Водночас, на знак подяки місцевим жителям, які доглядали за цими могилами та їх зберегли, ми готові реалізувати кілька проектів в цих насалених пунктах», – зазначив пан Хаджи Байрам Болат.

Власне, у 2019 році у селі Мечищів реконструюють навчально-виховний комплекс «ЗНЗ I-III ступенів – ДНЗ», а в селі Гутисько проведуть поточний ремонт народного дому та реконструкцію фельдшерського пункту.

Утім, це не вся допомога, яку ми отримали від Турецької агенції зі співробітництва та координації. В рамках проекту підвищення рівня інституціоналізації в системі державного управління було придбано сучасне комп'ютерне обладнання для Управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської облдержадміністрації.

За це, а також за сприяння у реалізації проектів у Бережанському районі, координатору програми подякував Степан Барна. Він також висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю за різними напрями від культурних до економічних.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За півроку Житомирщина ...

КОМЕНТАРІ