Співпраця Чернігова та Меммінгена посилюватиметься і у економічній площині

Співпраця Чернігова та Меммінгена посилюватиметься і у економічній площині

26.10.18 08:16 0 458
З 23 по 25 жовтня делегація Чернігова на чолі з міським головою Владиславом Атрошенко перебуває у місті Меммінген, Німеччина. Цього разу у пріоритеті економічні питання, співпраця у будівельній та транспортній галузях. Відтак до складу делегації увійшли представники бізнесу, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, комунальних підприємств міста.

Учора, 23 жовтня, чернігівська делегація відвідала підприємство «Ebe Europa GmbH», вироблені тут електробуси перевозять пасажирів у багатьох європейських містах. Транспортні засоби цього виробника мають комфортний салон, облаштовані спеціальними засобами для людей з інвалідністю, є система кондиціонування, пристрої для підзарядки гаджетів тощо. У цьому переконались і чернігівці, долучившись до тест-драйву електробусу.

Сторони також обговорили можливі напрямки співпраці, зокрема, щодо придбання електробусів та супутнього обладнання. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко також акцентував на можливості налагодження подібного спільного виробництва електробусів на ПрАТ «Чернігівський автозавод». Керівників та спеціалістів компанії «Ebe Europa GmbH» запросили до Чернігова для оцінки можливостей запуску в Чернігові маршрутів електробусів.

Чернігівці також відвідали завод «Magnet Schultz GmbH & Co. KG», що виробляє магнітні клапани, датчики, магніти для трансмісій, сільськогосподарської техніки, медицини.

Владислав Атрошенко звернув увагу на підхід підприємства до залучення молодих спеціалістів. Так, у місцевих навчальних закладах професійної освіти студенти проводять не більше 30% часу, решту – безпосередньо на підприємстві у спеціальних навчальних цехах. Завод оплачує затрати на стажування, що становить приблизно 800 євро на місяць на одного студента. Загалом у Німеччині освіту розглядають як одну з найважливіших інвестицій.

У ратуші Меммінгена відбувся офіційний прийом делегації з Чернігова, за участі представників місцевого самоврядування, бізнесу. Обербургомістр Меммінгена Манфред Шилдер подякував делегації з Чернігова, підкресливши особливість візиту, насамперед його економічний характер.

Чернігівці залишили теплі відгуки про Меммінген та його мешканців у гостьовій книзі міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ