Діти німецького Меммінгена зібрали допомогу для школи-інтернату в Чернігові

Діти німецького Меммінгена зібрали допомогу для школи-інтернату в Чернігові

26.10.18 08:32 0 463
Учні та вчителі одної з молодших шкіл Меммінгена, який з початку 1990-х років є містом-побратимом Чернігова, зібрали та передали 1500 євро для школи-інтернату ім. Ю. Коцюбинського в м. Чернігові.

Кошти для цього діти збирали протягом літа, продаючи свої поробки та солодощі на різних фестивалях і ярмарках. Педагоги школи подвоїли зароблену дітьми суму.

Кошти передали делегації міста Чернігова, яка зараз перебуває в Меммінгені.

Зустріч зі школярами була дуже зворушливою – гостей з України вони зустрічали з саморобними жовто-блакитними прапорцями в руках, щирим дружнім ставленням. Про це, зокрема, повідомляє офіційний сайт Меммінгена.

Це далеко не єдиний випадок, коли жителі Меммінгена за покликом душі допомагають Чернігову і чернігівцям. Ця благородна справа, позпочата майже 30 років тому меценатом і підприємцем Германом Пфайфером, вже має велику історію. Це і автомобілі швидкої допомоги, і лікування незаможних хворих за кордоном, і обладнання для технічних училищ, і різноманітна допомога дітям із соціально вразливих категорій, і ще багато іншого. Дуже багато людей у Чернігові в різні роки відчули цю підтримку і наше місто щиро вдячне німецьким друзям.

Разом з тим, зараз Чернігів докладає зусиль для того, щоби підсилити економічну складову міста і вирішувати свої проблеми самостійно.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: ...
Наступна новина: Житомирщина: жителі області ...

КОМЕНТАРІ