Найпоширеніші несправності кавоварок

Найпоширеніші несправності кавоварок

26.10.18 09:52 0 899

Будь-яка кавоварка з часом потребує ремонту. У цій статті ми перерахуємо найпоширеніші несправності, з якими власники кавоварок найчастіше звертаються в сервісні центри (до речі, якщо ви з Дніпра і вам знадобився ремонт кофемашины, то зробити його можна в сервісному центрі Seaco). Ті з них, які можна спробувати усунути самостійно, ми будемо відзначати і пояснювати, як саме це зробити. Крім того, ми будемо називати ймовірні причини кожної з поломок для того, щоб в подальшому ви могли запобігти їм.

З якими поломками найчастіше стикаються власники кавоварок?

  1. Кофемашина не включається. При цьому вона не подає ніяких ознак роботи і ніякі індикатори не світяться. В цьому випадку в першу чергу слід переконатися в справності джерела електроживлення. Якщо з ним все в порядку, потрібно також перевірити на наявність пошкоджень шнур і вилку приладу (якщо вони пошкоджені, слід їх замінити). У тому випадку, якщо всі ці маніпуляції не привели до бажаного результату, зверніться до майстра, можливо, ви маєте справу з несправністю одного з основних плат апарату. Причиною цього могли стати перебої електрики або часте вимикання апарату під час приготування напою.
  2. Протікає вода з дозатора. Першим кроком є декальцинація та очищення кавомашини від кавових масел. Якщо це не допомогло, промийте фільтр і гумове кільце-ущільнювач, які знаходяться в ріжку. Якщо вода як і раніше протікає, необхідно замінити ущільнювач. У тому випадку, якщо жодна з цих дій не призвело до результату, зверніться за допомогою в сервісний центр. Причина може полягати в поломці дренажного клапана.
  3. Кава не вариться, при цьому кавоварка видає нехарактерні звуки. Однією з можливих причин може бути засмічення гідросистеми або дозатора. Для початку проведіть очистку кавомашини від накипу і від кавових масел, промийте фільтр ріжка, а трубочки дозатора акуратно очистіть голкою. Якщо всі ці дії не призвели до бажаного результату, то, швидше за все, причиною є поломка помпи. Можливо, в помпу потрапило повітря або вона зносилася. У будь-якому випадку, вам слід звернутися в сервісний центр для отримання більш точної інформації.
  4. Кавомолка не працює, або працює неправильно. Спочатку переконайтеся, що ви використовуєте якісний і добре обсмажену каву. Далі виставте всі налаштування помелу за замовчуванням і спробуйте запустити кавоварку знову. Якщо це не допомогло, зверніться за допомогою до фахівців.
  5. Кава не подається. При цьому вода з резервуару йде і нагрівається в бойлері (термоблоці). Спробуйте очистити гідросистему апарату за допомогою спеціальних засобів. Якщо це не допомогло, пропустіть воду через капучинатор, це може допомогти, якщо в системі утворилася повітряна пробка. Якщо ж і це не привело до бажаного результату, вам слід звернутися за допомогою до майстерні. Швидше за все, ви маєте проблеми з електронікою кавомашини.
  6. Кава не вариться і на дисплеї з'являється повідомлення про несправності. Швидше за все, справа в тому, що один або декілька датчиків апарату не спрацьовують. Для цього проведіть повне очищення апарату. Очистіть, зніміть і встановіть заново все контейнери для інгредієнтів. Після цього спробуйте запустити апарат знову. Якщо повідомлення про несправності повторюється, зверніться за допомогою до професіоналів.
  7. На екрані висвітився код помилки. Для того, щоб розшифрувати код помилки і встановити причину появи цього повідомлення, ознайомтеся з відповідним розділом посібника з експлуатації вашої моделі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Микола Лазарович ...
Наступна новина: В Житомирській області куди ...

КОМЕНТАРІ