Що чекає світ криптовалюта в майбутньому: 2 сценарії

Що чекає світ криптовалюта в майбутньому: 2 сценарії

26.10.18 19:18 0 734

Криптовалюта - дуже молодий ринок. Найпершою з них, біткоіни (Bitcoin), в січні виповнилося всього дев'ять років. Але давайте трохи пофантазуємо і уявімо, яким може виявитися кріптовалютное майбутнє.

Далі, ми розглянемо 2 основних сценарії, про які нам розповість головний редактор порталу https://crypto-raiders.com/, на якому можна знайти багато цікавої інформації зі світу криптовалют.

Майбутнє криптомаксималізма

Ситуація: біткоіни - глобальна валюта. Їм розплачуються по всіх усюдах, за винятком ситуацій з покупкою наркотиків в даркнета і відходом від податків, - там використовується Zcash, який, звичайно, заборонений, але ці заборони обходяться. Всі роздрібні транзакції проходять через Lightning-хаби, які постійно відстежуються і перевіряються штучним інтелектом.

Люди бережуть свої особисті ключі, тому що, втративши їх, можна позбутися всіх заощаджень. Тими ж ключами зашифровані їх особисті дані, які можуть використовуватися децентралізованими додатками, виконуваними на «всесвітньому Ethereum-комп'ютері». Ця машина (завдяки системі Plasma) виконує мільярди операцій за мілісекунду. І, знову ж таки, на сторожі стоїть штучний інтелект, який який відстежує ознаки шахрайства.

Фіатні валюти померли від гіперінфляції, банки померли разом з ними, національні держави дихають на ладан, - нове покоління вважає за краще будь-якого громадянства його повна відсутність. Світ контролюється в основному об'єднаннями біткоіни-сістейдер-лібертаріанців (сістейдінг - це рух, що припускає створення незалежних спільнот, плаваючих у відкритому морі, поза будь-якої державної юрисдикції) і хакерських Ethereum-комун, які називають себе «філами», як в «Алмазному столітті» Ніла Стівенсона, - тільки тепер це буде «Століття крипти».

Імовірність такого сценарію: Практично нульова з багатьох причин. Переважна більшість людей не хочуть зберігати секретні ключі, а якщо цього не робити, то криптовалюта мало чим відрізняється від рахунку в банку, а якщо чимось і відрізняється (наприклад, неотменяемостью угоди), то не в кращу сторону. Кредит і криптовалюта погано сумісні. Більшість людей хочуть, щоб їх уряд був сильним, а сильний уряд хоче контролювати свою валюту, а це значить, що більшості людей подобається фіат. Тому що дефляція - це насправді погано. І так далі.

Майбутнє криптоконтркультури

Ситуація: біткоіни, ефір, Tezos і EOS не захопили світ, - люди як і раніше користуються доларами, євро, реалії та юанями. У фінансовому світі окремі приватні закриті блокчейни знайшли собі застосування, але це не обіцяна всесвітня революція, а окремі ділянки, де ця технологія виявилася ефективнішою.

Втім, це стосується 98% населення планети. Для решти 2% все інакше. Це не довіряють уряду лібертаріанцем, захоплені технологією хакери, а також ідеалісти, які вірять, що криптовалюта можуть змінити світ на краще. Вони готові возитися з закритими ключами, фінансувати платіжні канали, купувати жетони, встановлювати і оплачувати розподілені додатки і розподілений зберігати свої дані, але їх всього 2%, тобто 140 млн осіб у всьому світі.

Загалом, криптовалюта користуються всього 2%, але вони надають величезну послугу іншим 98%, утримуючи уряду від цензури, а банки - від проявів зайвої жадібності. Наявність життєздатною децентралізованої альтернативи виявляється чинником, багато в чому пом'якшувальною недоліки централізованих систем.

Імовірність такого сценарію: Досить імовірно, що саме так все і буде.


Майбутнє кріптомаксималізма
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ