Кріплення для кабелю: Що потрібно знати?

Кріплення для кабелю: Що потрібно знати?

26.10.18 19:58 0 874

Різноманіття кріплень є важливий і незамінним засобом при творі монтажу кабелю і різних конструкцій. Вони застосовуються в якості фінішного закріплення на будь-яких поверхнях: бетон, гіпсокартонні та цегляні стіни. Такі кріплення в широкому асортименті пропонує інтернет-магазин http://aprofixing.com/krepezhi-remeshkovie/. Це звичайно не весь ряд можливих кріпильних виробів, вживаних при творі електромонтажних робіт, а всього лише самі більш поширені при прокладці електропроводки та різних електроустановочних механізмів.

Моделі, які реалізуються, мають різні модифікації:

  • кріплення ялинка (плоске, кругле);
  • кріплення-ремінець;
  • кріплення для труб;
  • обойма для труб і кабелю з ударним шурупом;
  • хомут з  дюбелем швидкого монтажу;
  • хомут з  кільцем.

Кріплення для проводу легко і ефективно здійснюють фіксування електричного кабелю. При цьому забезпечуючи повну ізоляцію.

У разі, коли дроти простягаються в трубі ПВХ, гофротрубі або металорукаві, зазвичай застосовуються спеціальні кліпси для труб або обойми для труб, які прикріплюються до поверхні за допомогою дюбель-цвяхів. Причому, чим більший діаметр труби, що прокладається і якщо вона важка, тим в більшості випадків частіше необхідно розташовувати кліпси. Наприклад, при D = 16 міліметрів - рекомендується на відстані 30-40 сантиметрів, а при 32 мм - і зовсім 20-30 см.

Ялинка при своєму використання попередньо в поверхні стіни вимагає просвердлювання отвору. Це швидке і просте кріплення проводу до стіни. Для зручності робіт їх виробляють двох типів - для плоского і круглого кабелю.

Хомут, що представляє собою гнучку і міцну смугу з пластмаси, застосовується для зв'язки пучків кабелю, дуже простий в експлуатації і не вимагає додаткового інструменту.

Найважливішим моментом, який варто пам'ятати при виконанні монтажу ні в якому разі не можна прикручувати за допомогою шурупів і прибивати цвяхами кабель. Псування зовнішнього ізоляційного шару та ізоляції струмопровідних жил може привести до можливого пошкодження самого провідника і подальшим вельми сумних наслідків. Тому найоптимальнішим рішенням будуть спеціальні електромонтажні вироби - кабельні кріплення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Православні кільця для ...

КОМЕНТАРІ