Професійні кавомашини: Що потрібно знати?

Професійні кавомашини: Що потрібно знати?

26.10.18 20:46 0 1956

Кава - напій, який встиг полюбитися клієнтами різних категорій - вікових, гендерних, покупців з різним рівнем бюджету. Існує кілька способів приготування кави на продаж. Можна зварити каву в турці на газовій плиті, можна купити кавоварку для кави на піску. Класичний метод приготування кави полягає в використанні професійної кавомашини.

Такі кавомашини затребувані в закладах громадського харчування в умовах високої прохідності. Зазвичай їх встановлюють у барах і кафе швидкого харчування. Висока продуктивність, витривалість, автоматизація всіх процесів і швидкий час відновлення - ось головні переваги такого обладнання.

Машини для приготування кави

Основна маса відвідувачів спеціалізованих кав'ярень - ділові люди, в насиченому графіку яких не завжди є час для відвідування ресторану для повноцінної трапези. Інша частина покупців приходить в кав'ярню, щоб отримати чергову дозу кофеїну. Саме тому, необхідно купувати якісне торгове обладнання для магазину, щоб задовільнити навіть самих вимогливих клієнтів. Таким завзятим кавоманам барист повинен подати чашечку еспресо в лічені секунди. А щоб це було реально зробити, до кавоварки висувається ряд вимог:

  • Швидкість приготування. Так контингент кавових закладів визначає основні вимоги до кавового обладнання. Професійні кавомашини, в першу чергу, розраховані на оперативність приготування кавових напоїв.
  • Висока якість. Беручи до уваги високі критерії, якими керуються любителі попити кави поза домом, професійні кавомашини повинні готувати якісний і смачну каву.
  • Універсальність. Хоча стабільні ціни і заставлений меню - не найгірше, що може запропонувати підприємство громадського харчування, багато відвідувачів все ж вимагають різноманітності. Не виключенням є і кава. Так кавова карта кав'ярні середнього рівня розширилася до широко асортименту кавових напоїв, включаючи еспресо, американо, латте, капучино, маккіато, фрапе і ін. Щоб полегшити роботу бариста, професійні кавоварки оснащують універсальної панеллю керування з можливістю програмування, завдяки чому кавовий напій будь-якої складності можна приготувати всього лише одним натисненням відповідної кнопки.

Види професійних кавоварок

Асортимент апаратів для приготування кави в спеціалізованих магазинах представлений в широкому вигляді. Існує кілька видів професійних кавоварок:

  1. Професійна джезва - турка, виконана з міді. Використовується для заварювання кави за допомогою електричної або газової плити.
  2. Кавоварка для кави по-турецьки - апарат, який оснащений ємністю для кварцового піску. Під дією електричних нагрівачів відбувається нагрівання піску, в який поміщається турка з кавою для заварювання.
  3. Ручні кавові машини. Професійні апарати для приготування кави, використовуючи які всі операції потрібно виконувати самостійно. Даний вид кавоварок може забезпечити високі смакові якості напою, але використовувати такий апарат в кав'ярні з великою відвідуваністю не доцільно.
  4. Автоматичні кавомашини призначені для оптимізації процесу приготування кави в інтенсивному режимі. Апарати знайшли широке застосування в кафе, ресторанах, барах, кав'ярнях і кондитерських, а також в мобільних кав'ярнях, популярність яких в нашій країні зростає з кожним днем. Відмітною перевагою автоматичних професійних кавоварок є оснащення їх додатковими опціями, такими як програмування, точне дозування води на порцію, установка заданої температури води для заварювання різних напоїв, кавомолка, підігрів чашок й ін.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Православні кільця для ...
Наступна новина: Покупка б / у ...

КОМЕНТАРІ