Чернігів витрачатиме більше коштів на підтримку молоді

Чернігів витрачатиме більше коштів на підтримку молоді

27.10.18 09:07 0 522
У Чернігові фінансування Програми «Молодь міста Чернігів» на 2017-2020 роки збільшено на 10%. Таким чином, на 2019 рік передбачено 384 тис.грн, на 2020 рік - 425 тис.грн. Відповідні зміни затверджені рішенням 35-ї сесії Чернігівської міської ради 26 жовтня.

Як відомо, заходи для молоді наразі фінансуються як відповідно до заходів Програми, так і у рамках фінансування заходів Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міськради за напрямками реалізації державної молодіжної політики. З 2019 року згідно з Бюджетним Кодексом залишається тільки один варіант фінансування заходів - за програмним методом. Відтак виникла необхідність збільшити фінансування шляхом об'єднання коштів саме в рамках зазначеної Програми, а також у зв'язку з інфляційними процесами та зростанням цін.

Мета Програми «Молодь міста Чернігів» - створити сприятливі соціальні передумови для формування громадянської активності молоді та дітей міста для їх життєвого самовизначення і самореалізації, гармонійного мікроклімату в їхніх сім'ях. Важливим є і активізація участі молоді у соціально-економічному, політичному та культурному житті Чернігова.

За даними Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради у Чернігові проживає близько 100 тисяч молодих людей у віці 14-35 років, що складає третину населення міста, а також біля 50 тисяч дітей віком до 18 років. До того ж, молодь як соціально-демографічна група характеризується не лише віковими ознаками, але й специфікою соціального становлення, особливим місцем у структурі суспільства.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: у Теребовлі ...
Наступна новина: У Першому Форумі регіонів ...

КОМЕНТАРІ