У Чернігові Марина Порошенко презентувала проекти Школи «Бути Батьками» та «Арсенал ідей. Чернігів»

У Чернігові Марина Порошенко презентувала проекти Школи «Бути Батьками» та «Арсенал ідей. Чернігів»

29.10.18 09:24 0 589
26 жовтня, у Чернігові з робочим візитом перебуває Дружина Президента України Марина Порошенко. Загалом цей візит спрямований на вивчення впровадження інклюзивної освіти на Чернігівщині.

Під час відвідування чернігівської загальноосвітньої школи №27 Перша леді презентувала проект Школи «Бути батьками», який сприятиме включенню батьків учнів з особливими освітніми потребами в навчальний процес, їх підготовку до виховання та взаємодії з дітьми. Вона оглянула сучасну шкільну медіатеку, створену за типовим проектом Фонду Порошенка. А ще відвідала урок математики у 1-Б класі, де навчається дитина з особливими освітніми потребами. Також поспілкувалася з батьками та освітянами, які безпосередньо впроваджують нові підходи до навчання.

- Чернігів та область активно впроваджують інклюзивну освіту. Наразі майже кожна п'ята школа області застосовує інклюзивні принципи освіти. І дуже важливо, що вони запрацювали на всіх рівнях – дошкільному, шкільному, професійно-технічному та позашкільному. Наразі майже 200 «особливих» дітей відвідують гуртки та секції. Інклюзія є нормою цивілізованого світу і невід'ємною частиною Нової української школи, — наголосила Марина Порошенко.

В Обласному молодіжному центрі Марина Порошенко взяла участь у відкритті проекту «Арсенал ідей. Чернігів», в основі якого – ігрова та лекційна програми, мистецькі твори та комплекс розвиваючих занять для дітей і родин. Крім того, це постійно діюча освітня платформа, яка поєднує в собі інтерактивний простір, мистецтво, науку та інновації. Проект реалізується в містах України у співпраці соціальної програми Марини Порошенко, Благодійного фонду «Мистецький Арсенал» та Національного комплексу «Мистецький Арсенал». Подібні освітні простори створені у 2017 році у Харкові, Львові та Мелітополі, а цього року – в Чернігові та Житомирі.

На думку Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, такі проекти вкрай необхідні та важливі для соціалізації дітей з особливими потребами. Тому міська влада знаходитиме кошти для реалізації подібних майданчиків і втілюватиме в життя інклюзивні проекти.

Для прикладу, цього навчального, 2018/2019 року в чернігівських школах відкрилися додатково 11 інклюзивних класів на базі шкіл №№5, 10, 14, 18, 27, 30, 33. Всього у 36 класах навчається 61 дитина.

У дитячих садках додатково відкриті 2 інклюзивні групи. Загалом у дитсадках №№ 2, 32, 37, 39, 52, 60 у 7 групах навчається 10 дітей.

«Мистецький Арсенал» в Обласному молодіжному центрі

ЗОШ №27

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перші класи шкіл ...
Наступна новина: На Тернопіллі голова ОДА ...

КОМЕНТАРІ