У чому переваги кулькових ручок?

У чому переваги кулькових ручок?

29.10.18 18:38 0 936

Серед письмового приладдя ручки є найбільш використовуваними, вони потрібні нам для навчання, роботи, та й просто в повсякденному житті. Коли з'явилися прості і доступні кулькові вироби, вони відразу придбали величезну популярність і використовуються досі. Однак технології розвиваються, і з'являються все нові види цієї приналежності для письма.

Трішки історії

Історія кулькової ручки така, що спочатку її передбачалося використовувати в військово-повітряних військах Великобританії, тому що пір'яні, якими користувалися в ті часи, не могли використовуватися в літаках на великій висоті. Пізніше її простоту і функціональність оцінили і прості люди, яким потрібні були письмове приладдя. Ця ручка менше протікала в порівнянні з пір'яний, могла використовуватися в будь-яких умовах. А сучасні технології дозволили знизити її вартість до мінімальної.

В основі механізму - кулька, яка пише, звідки і з'явилася її назва. У якісних дорогих ручках ця кулька зроблена з карбіду вольфраму. Він забезпечує чітке і чисте письмо, а щільна паста дозволяє використовувати її протягом тривалого терміну (до речі, зараз популярними стали масляні кулькові ручки, придбати які можна в інтернет-магазині https://color-it.ua/ruchki-tri-mate/c89817).

Вузол являє собою трубку, в якій затискається кульку, між ними утворюється невеликий зазор. При цьому необхідно, щоб він залишався постійно однаковим, незалежно від того, як сильно ви натискаєте на ручку при написанні текстів. Що стосується чорнила, то застосовуються пастоподібні чорнило, а не рідкі.

В кінці 20 століття крім кулькових ручок з'явилися ще ручки-ролери, які поєднали в собі риси як пір'яних, так і кулькових. Від перших вони перейняли те, що в стрижні використовуються рідкі чорнило, а від других - наявність рухомого кульки. Вони дуже зручні тим, що при листі не потрібно прикладати зусиль, пишуть ручки досить м'яко, а чорнило не вицвітають і не змиваються.

Отже, в чому ж відмінності кулькової ручки від роллера?

  • Чорнило. В кульковій ручці використовуються пастоподібні чорнила на масляній основі, в роллері - рідкі.
  • Матеріали. Метал, який використовується при виготовленні кульок для ролерів, більш твердий. Це дозволяє зменшити зазор між ним і стінкою пише елементу, так як чорнило рідші.
  • Слід від письма роллера рівніший і насичений, а чорнило не вицвітають і не стираються.
  • Чорнило роллера не сохнуть, так що якщо ви довго не використовували ручку, вони залишаться в тому ж стані, в якому і були, коли ви брали її в руки останній раз. А у кулькових ручок, наприклад, чорнило починають замерзати при температурі близько +5 С, а також перестають писати на вертикальних поверхнях.
  • Ціна. Кулькові ручки - більш доступний варіант, ніж ролери.

Висновки

Таким чином, ролери набувають все більшої популярності, в силу того, що мають більше переваг. Ціна, звичайно, буде трохи вище самої звичайною кульковою ручки, проте не так вже суттєво, а писати вам буде набагато зручніше. Для виготовлення ролерів використовуються сучасні технології, які роблять цю приналежність кращим варіантом, особливо якщо вам за родом діяльності часто потрібно багато писати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ