Як правильно вибрати хорошу ріелторську компанію або агентство нерухомості?

Як правильно вибрати хорошу ріелторську компанію або агентство нерухомості?

29.10.18 18:46 0 1216

Як правило, люди починають шукати ріелторські компанії по порадам родичів, друзів або знайомих, які вже продавали, купували або міняли квартиру через агентство і залишилися задоволені їх роботою. Якщо запитати поради нема в кого, тоді слід уважно вивчити ринок ріелторських агентств, відвідати їх офіси, перевірити документи і ліцензії, що дозволяють здійснювати ріелторську діяльність і познайомитися з керівництвом. Наприклад, у Пoкpoвcку і Mіpнoгpaді - це "Покровський міський цeнтp нерухомості" centr.dn.ua.

Якщо з вами буде розмовляти так званий диспетчер - йдіть, не витрачайте свій час. У серйозних агентствах це виключено. Якщо при оформленні угоди вам пропонують заповнити стандартний договір з одного аркуша формату А-4, можете так само не витрачати даремно свій час.

Так як в договорі повинні бути враховані не тільки всі обов'язки і відповідальність сторін, але, і всілякі несподівані обставини, з конкретними вказівками відповідачів при виникненні таких обставин. Не бійтеся задавати юристу агентства ваші запитання і вимагайте внесення в договір всі ваші вимоги. Солідне агентство, під час укладання договору, врахує і вкаже в ньому всі Ваші побажання.

Крім того, якщо в договорі пунктів відповідальності у агентства менше ніж у вас, в пункті ваших обов'язків, так само, не замислюючись, йдіть звідти. Слід звернути увагу на серйозні і відомі агентства, які вже давно працюють на цьому ринку.

Ріелтерські агентства щорічно подовжують або отримую ліцензію на свою діяльність з тією лише різницею, що зарекомендувало себе з хорошого боку агентство, яке не має раніше проблем із законом, подовжує вже наявну у нього ліцензію зі збереженням колишнього номера. А ось агентства, у яких були проблеми, отримують новий номер ліцензії.

Додатковим плюсом буде, якщо агентство складається в професійних об'єднаннях. Там же (в об'єднання) можна отримати вичерпну інформацію про цій фірмі. І на останок. Як правило, в професійних ріелторських компаніях, зарекомендувало себе як надійний гравець на цьому ринку послуг працює великий штат професійних юристів, так як існує поділ обов'язків, при перевірці продаваної нерухомості в усіх напрямках.

Це виключає появу далеких родичів продавця, які будуть претендувати на куплену вами квартиру. Адже якщо раптом після укладення угоди виникнуть будь-які форс-мажорні обставини, тоді відповідальність за таку угоду в матеріальному і юридичному плані несе саме агентство.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Системи опалення вдома

КОМЕНТАРІ