Земляцтву Тернопілля – 20! Видатні земляки нашого краю відзначили ювілей у столиці

Земляцтву Тернопілля – 20! Видатні земляки нашого краю відзначили ювілей у столиці

30.10.18 14:36 0 536
Минулої суботи, 27 жовтня, у Міжнародному виставковому центрі в Києві відбулися урочисті заходи з нагоди 20-річчя створення Тернопільського земляцтва «Тернопілля». На святкуванні були й голова облдержадміністрації Степан Барна та голова облради Віктор Овчарук.

Традиційно кожне свято у нас розпочинається з молитви. Саме тому, у Патріаршому Соборі відбувся подячний молебень. Після цього в МВЦ гості та учасники заходу мали можливість поспілкуватися та переглянути презентації туристичного, культурного, економічного та інвестиційного потенціалів Тернопільської області. Щоб свято було справді по-родинному теплим та затишним, виступали гурт «Тріода», Наталя Бучинська, Степан Галябарда, Надія Кулик та інші.

Земляцтво «Тернопілля» створили у перші роки незалежності. Його ідейним натхненником та ініціатором став народний депутат Верховної Ради України першого скликання Левко Горохівський.

« земляцтво допомагає у наданні гуманітарної і волонтерської допомоги ветеранам війни і праці, захисникам Вітчизни, інвалідам, допомагає коштами на лікування важкохворих, проводить навчання та оздоровлення дітей-сиріт, сприяє науковій, культурній та самодіяльній творчості тощо. А зараз готується угода щодо поглиблення та активізації співпраці облдержадміністрації, обласної ради та земляцтва «Тернопілля», – зазначив Степан Барна.

Він також побажав тернопільському земляцтву успіхів в усіх починаннях, плідної роботи, нових і цікавих ідей та проектів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 100-річчя Листопадового ...

КОМЕНТАРІ