Придумані сонячні панелі,які виробляють енергію навіть під час дощу

Придумані сонячні панелі,які виробляють енергію навіть під час дощу

30.10.18 11:48 0 687

Розвиток технологій отримання сонячної енергії не зупиняється. Все більше з'являється нових розробок, що дозволяють удосконалити процес генерації енергії з використанням сонячних променів. Далі, ми поговоримо про іноваційні технології в даній галузі, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://sun-energy.com.ua/solar-power/solar-panels/.

Одна з останніх інновацій в цій сфері - це сонячні батареї, що працюють навіть в дощову погоду. Зрозуміло, що в моменти, коли йде дощ, небо зазвичай повністю затягнуте хмарами, які блокують сонячне випромінювання. Сукупність наведених явищ в такий період зводять нанівець ефективність роботи сонячних панелей, призначених для вироблення електроенергії. Останній винахід вчених з Китаю - сонячні панелі особливого дизайну, що використовують листи графена в якості верхнього шару, усувають цей недолік альтернативного джерела енергії.

Китайські дослідники створили незвичайний дизайн осередків сонячних батарей, завдяки якому можна використовувати енергію від падіння дощових крапель на фотоелементи сонячної батареї і при цьому навіть в погану дощову погоду генерувати електрику. Крім дизайну, інноваційна сонячна панель відрізняється від стандартних пристроїв тим, що в її конструкції використовуються листи графена в якості верхнього покриття.

Відзначимо, що винахід китайців засноване на тому факті, що краплі дощу не є кристально чистою водою. У них є чимало хімічних сполук - кальцію, натрію, аміак. Всі ці речовини є іонами і виступають в якості рушійної сили для генерації електрики. При попаданні дощової води на шар графена створюються так звані іоністори (або ж псевтоконденсатори), тобто точки незбалансованого заряду, в якому електрони передаються з одного боку в інший. Такий незбалансований заряд і є, по суті, напруга.

Поки що вчені не планують випускати свою розробку в масове виробництво. Причина - у високій собівартості нових сонячних панелей. До того ж, поки що ККД такого виду генерації дуже невисокий. По суті, ефективність інноваційного розробки китайських учених становить не більше 6,5%. Як відомо, традиційні сонячні панелі мають не набагато більше високий ККД - 20%. Однак звичайні панелі коштують набагато дешевше. Єдине серйозне значеннявинаходи китайців на сьогоднішній день - це те, що воно здатне виробляти енергію під час дощу. Така функція недоступна стандартним панелям.

Дослідники продовжують розробку своєї цікавої ідеї, бачачи в ній чималі перспективи - адже такі незвичайні панелі будуть дуже доречними в тих регіонах, де погода дуже мінлива і відзначається високий рівень випадання опадів. Китайцям залишилося тільки підвищити ефективність нових сонячних панелей і зробити їх більш доступними за ціною.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ