На Тернопіллі за рахунок державних коштів - капітальний ремонт клубу у селі Дітківці -

На Тернопіллі за рахунок державних коштів - капітальний ремонт клубу у селі Дітківці -

31.10.18 11:20 0 602
Розвиток культури відіграє важливу роль у влаштуванні дозвілля та реалізації молоді у селі. А це можливе лише тоді, коли створені належдні умови. Саме тому у будинку культури в селі Дітківці Зборівського району уже провели капітальний ремонт. Тепер там затишно, комфортно і тепло взимку.

Власне, завдяки ініціативі народного депутата України Тараса Юрика на реконструкцію клубу спрямували близько півмільйона гривень з державного бюджету за рахунок субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, ще 13,5 тис. грн. - виділили з місцевого бюджету.

За ці кошти перекрили дах, відремонтували приміщення, замінили двері, впорядкували територію. Будинок культури, додамо, ділить приміщення з сільською бібліотекою.

перебуваючи у робочій поїздці на Зборівщині, проведену роботу оцінив голова ОДА Степан Барна.

За його словами, кошти в культуру потрібно спрямовувати для того, щоб люди мали можливість себе реалізовувати. "Це особливо актуально для сільської місцевості, де, на жаль, не у всі спроможні їздити на заняття до міста. Тому приємно, що у Дітківцях є два ансамблі, діє драматичний гурток та гурток художнього читання. А також вже другий рік поспіль тут проводять мистецький етнофестиваль. А фестивалі, як відомо, мобілізують сферу культури", - підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ