Степан Барна під час зустрічі з Представництвом ЄС: За три роки Тернопільщина залучила понад 190 млн. грн. міжнародної технічної допомоги

Степан Барна під час зустрічі з Представництвом ЄС: За три роки Тернопільщина залучила понад 190 млн. грн. міжнародної технічної допомоги

31.10.18 10:12 0 478
Ми готові до реалізації різних проектів, які будуть втілюватися за допомогою міжнародної технічної допомоги, і готові давати своє співфінансування. За три роки нам вдалося залучити в область 194 млн. грн. міжнародної технічної допомоги. А тому нам є куди рухатися і над чим працювати. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Степан Барна під час зустрічі з представниками ЄС, яка відбулася у понеділок, 29 жовтня, за участі керівників структурних підрозділів ОДА та заступника голови облдержадміністрації Ігоря Вонса.

«Налагоджена комунікація – запорука успішної реалізації проектів»

Голова ОДА розповів, що область й надалі займає принципову позицію щодо реалізації ініціатив реформи децентралізації.

«53% території вже покрито громадами і 47% населення на власному прикладі відчувають конкретні зміни. Ми вже реалізували дуже багато спільних проектів. Перше джерело фінансування – це державний бюджет, завдяки субвенції на формування інфраструктури ОТГ з якого за три роки нам вдалося залучити понад 300 млн. грн. Друге джерело – це наші партнери з-за кордону, які залучають кошти завдяки іноземним проектам та грантам», – поінформував Степан Барна.

За його словами, співпраця налагоджена й з проектами U-LEAD та DOBRE. А також завдяки коштам секторальної підтримки ЄС в області створюються Центри надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» та здійснюється будівництво центру активних видів спорту у Великих Гаях Тернопільського району.

«Всі ці проекти дають нам відповідну мотивацію працювати далі. Тому я хотів би, щоб ми напрацювали модель прямої комунікації з начальниками управлінь облдержадміністрації та керівниками проектів. Адже така співпраця дала б можливість оперативно поширювати інформацію», – акцентував Степан Барна.

«Україна – це пріоритетна країна для співпраці з Європейським Союзом»

Власне, під час зустрічі на тему «Співпраця між Україною та ЄС: програми, проекти та інформаційні ресурси» йшлося про напрями за якими можна залучати кошти на реалізацію проектів. Мета подібних заходів – розповісти про програми, які відкриті для українців. Детальніше про це поінформувала керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Наташа Єфімофф.

Вона підкреслила, що Україна – це пріоритетна країна для співпраці з Європейським Союзом і ЄС підтримує бажання України рухатися у європейському напрямку.

«Основним інструментом, який ми можемо використовувати для того, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу як в політичному сенсі, так в економічному, є угода про Асоціацію з ЄС. Європейський Союз підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. І, звичайно, підтримує Україну у процесі реформ. Багато програм націлено на це. Зокрема, з 2014 року ЄС виділяє 13 млрд. євро фінансової допомоги», – зазначила Наташа Єфімофф.

Всі програми та проекти, як вона розповіла, поділяються на чотири основні пріоритетні напрями:

* це підтримка економічного розвитку країни, яка постійно підвищується;

* підтримка в галузі освіти;

* підтримка сильнішого управління в Україні – тобто сектор розвитку управління, децентралізацію, створення інформаційних структур, розвиток приватного сектору;

* підтримка розвитку галузі транспорту, енергоефективності та інфраструктури.

До речі,

у Тернополі та Чорткові відбулися ряд інформаційних заходів від Представництва ЄС. Серед них – Презентація відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС, тренінг для громадських організацій «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?», брейн-ринг для молоді на тему Європейського Союзу, публічна презентація «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС», семінар для представників місцевого бізнесу «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: BIOS: Загальне поняття?
Наступна новина: В Житомирській області ігор ...

КОМЕНТАРІ