В Житомирській області у пошуках ідентичності в першу чергу потрібно стати цікавими собі,- Людмила Зубко

В Житомирській області у пошуках ідентичності в першу чергу потрібно стати цікавими собі,- Людмила Зубко

01.11.18 09:05 0 673
У рамках міжнародної конференції «Коли територія набуває ідентичності» відбулася остання четверта дискусійна панель. Під час якої обговорювали питання формування культурної ідентичності міста та регіону на прикладі Житомирщини та Житомира.

Модератор панелі №4 Павло Гудімов наголосив: «Ми опинилися в досить нерівномірному культурному просторі. Маємо можливість всеукраїнського погляду на так звану провінцію».

Серед основних тез, котрі вже звучали протягом конференції, була така – Житомир рятує Київ. На думку Павла Гудімова, саме у Житомирі та області проростає багато різноманітних ініціатив, проте не всі вони мають продовження у житті через кілька аспектів:

* невпевненість;

* непослідовність та некоординованість дій;

* нерішучість.

Проте Павло Гудімов відмітив, що був приємно вражений, коли дізнався про ініціативу голови ОДА Ігоря Гундича – створення центру реабілітації для ветеранів, для учасників війни на Сході.

«Житомир є донором інтелекту та робочої сили для Києва. Столиця у своїй агломерації має дуже потужний сатиліт», - наголосив громадський діяч.

Голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко зауважила: «За ці дні отримали стільки порад, емоцій, інформації, які ще потрібно обдумати. Але переконана, що в першу чергу потрібно стати цікавими собі. Коли ми будемо цікавими для себе, тоді виникає потреба у навчанні протягом життя».

Також Людмила Зубко анонсувала ідею Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерландів в Україні Едуарда Хукса щодо організації на Житомирщині фестивалю нідерландського кіно.

Під час дискусійної четвертої панелі виступали ще такі спікери: виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів та генеральний директор Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» Олеся Островська-Люта.

Юлія Федів розповіла, що наразі Український культурний фонд підтримує 5 проектів Житомирської області, котрі стали переможцями у числі 298 культурних ідей по всій Україні. Зі 159 млн грн для реалізації всіх проектів, 2,5 млн грн спрямовані саме на впровадження житомирських.

«Житомирська область є носієм культурної спадщини України. Пошук ідентичності буде супроводжувати нас ще багато років», - переконана Юлія Федів.

На дискусійні панелі та лекції, котрі в рамках конференції тривають вже два дні, долучилися понад 500 учасників, були й міжнародні культурні експерти.

Голова правління Українського центру розвитку музейної справи Влад Піоро та арт-менеджерка Марйо ван Шайк були шоковані тим, що Житомир – це не депресивна територія, а живе місто, де багато молоді.

Пошуки ідентичності Житомирщини не припиняються, а фестиваль «Жовтень у Жовтні» продовжує працювати до 4 листопада.

31 жовтня о 13.00 відбудеться воркшоп «Використовуйте своє минуле, щоб зробити майбутнє» Олександри Хабьєри (кінотеатр «Жовтень»).

3 листопада о 14.00 – лекція «Як дизайн взаємодіє з поняттям ідентичності», Ольга Зеленська (кінотеатр «Жовтень»).

3 листопада о 16.00 – лекція «Їжа та культура: історія солодощів», Олена Брайченко (кінотеатр «Жовтень»).

4 листопада о 13.00 – лекція «Музичні та інші історії», Алевтина Кахідзе (кінотеатр «Жовтень»).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Андрій Рева: Субсидії є ...

КОМЕНТАРІ