Чи варто купувати б / у автозапчастини?

Чи варто купувати б / у автозапчастини?

01.11.18 22:15 0 1357

Б / у автозапчастини користуються великою популярністю, і всьому виною високі ціни на нові аналоги. Вони впевнено конкурують з новими запчастинами, не поступаючись в якості, однак при виборі велику роль відіграє термін експлуатації.

Далі, ми розглянемо що таке б / у автозапчастини, чи варті вони своїх грошей, і наскільки вигідно їх купувати. Перш за все, розглянемо позитивні сторони запчастин, що були у вжитку.

Ціна

Основний плюс б / у запчастин в тому, що їх ціна набагато нижча, ніж у нових аналогів. При цьому вони мають високу якість, чим не можуть похвалитися нові неоригінальні деталі. Велика частина б / у запчастин має одне й те саме походження. Їх знімають з робочих автомобілів, що не були розмитнені або ввозилися в нашу країну нелегально. Для того щоб вивчити ринок і підібрати оптимальний варіант варто використовувати оголошення в інтернеті, або спеціалізовані сайти, наприклад, ресурс компанії "Тріал-Авто": https://www.avtorazborka.org.ua/dvigateli/, яка займається розбіркою іномарок та продажем оригінальних б / у запчастин до них.

Якість

Як було сказано вище, будь-яка б / у деталь прослужить значно довше, ніж китайська. У чому ж полягає секрет? Якщо з китайськими підробками все більш менш зрозуміло, то з оригінальними автозапчастинами потрібно розібратися. Якщо запчастина знята з автомобіля на ходу, у вас є практично стовідсоткова гарантія, того що вона пройшла контроль якості на всіх етапах:

  • виробництво деталі для зборки;
  • перевірка роботи в зборі в готовому вузлі;
  • перевірка автовласником, який щорічно проходив технічний огляд.

Нова автомобільна деталь оригінальної якості, нехай і створена для заміни, але частіше за все не може похвалитися гарною якістю, на відміну від деталі, використовуваної при складанні. У чому ж причина? Неможливо знайти єдино вірну причину, чи то після випуску автомобіля запчастини на нього проходять більш лояльну перевірку, чи то ступінь отбракованних деталей знижується, і пересічний споживач змушений задовольнятися низькою якістю через відсутність альтернативи.

Дефіцит деталей

Якщо ви володієте автомобілем вік якого перевищує 10 років, швидше за все запчастини для нього вже не випускаються, єдине, на що можна розраховувати б / у запчастини. Часто автомобілі з великим пробігом виявляються в хорошому стані, служать своєму господареві вірою і правдою, але з плином часу доводиться здійснювати хоча б дрібні ремонтні роботи.

І з огляду на те, що нових деталей у вільному продажі немає, у вас є кілька варіантів виходу із ситуації: продати авто, використовувати в ремонті китайські запчастини, або купувати б / у автозапчастини з авторозбірки. Деякі автомобілісти настільки дорожать своїми авто, що готові закуповувати нерозмитнені машини на деталі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 10 причин нанять адвоката
Наступна новина: Как заказать квадрокоптер ...

КОМЕНТАРІ