Для дітей районів та ОТГ Житомирщини передали нові шкільні автобуси.

Для дітей районів та ОТГ Житомирщини передали нові шкільні автобуси.

03.11.18 08:49 0 477
Нові шкільні автобуси отримали райони та об'єднані територіальні громади Житомирщини.

Передали автобуси 1 листопада, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма.

16 з 20 закуплених цьогоріч шкільних автобусів вже підвозитимуть дітей з комфортом до навчальних закладів.

— «У цьому році ми провели тендер на купівлю 20 автобусів на загальну суму 37 млн 200 тис. грн. Наразі постачальник нам доставив 16 автобусів. Зрозуміло, що ми вирішили не чекати і вже передати районам та громадам наявні автобуси, тому що в них є потреба – вони доставляють дітей із віддалених сіл до школи. Інші 4 автобуси надійдуть протягом тижня і ми їх теж передамо», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області наголосив на тому, що нові автобуси – це теж складова Нової української школи.

— «Питання якісної освіти полягає не тільки у новому освітньому просторі та у Новій українській школі, а й якості доріг, які ведуть до шкіл, та комфортному підвезенні. Після вручення потреба у забезпеченні автобусами буде закрита на 93%. На наступний рік нам потрібно буде закупити ще необхідну кількість автобусів, щоб на 100% закрити потребу. Я дуже задоволений тим, що районні ради та об'єднані громади розуміють, що якісна освіта залежить від того, якими автобусами діти зможуть добиратися до школи, щоб брати участь у навчальному процесі», – додав Ігор Гундич.

Щодня на Житомирщині підвозяться 14,5 тисяч дітей до 369 навчальних закладів із 1010 населених пунктів. 100% дітей, які потребують підвезення до навчального закладу, ним забезпечені. На в області вже 274 шкільні автобуси.

20 нових шкільних автобусів (з них 1 шкільний автобус для дітей з особливими освітніми потребами для Романівського району) закуплено на загальну суму 37 267,5 тис. грн, з яких 26 087,25 тис. грн – кошти державного бюджету, а 11 180,25 тис. грн – співфінансування місцевих бюджетів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Близько тисячі жителів ...

КОМЕНТАРІ