Вибір гідравлічного масла: Рекомендації

Вибір гідравлічного масла: Рекомендації

03.11.18 10:03 0 1609

Практика показує, що до 70 % всіх поломок гідравлічних систем викликані забрудненням системи або попаданням в неї сторонніх часток. Всі професійні механіки знають, що чистота гідравлічного масла - це запорука тривалої експлуатації гідравлічної системи.

Але чистота - це ще не все. Не менш важливо правильно підібрати гідравлічну рідину та грамотно провести заміну. Останнім часом це питання стало особливо актуальним для власників техніки, коли ціни на закордонні гідравлічні масла ростуть, а бюджети на обслуговування техніки скорочуються.

Саме тому, далі ми розглянемо як правильно вибрати гідравлічну рідину, а розповість нам про це співроібтник компанії ООО «Евросмазки»: evrosmazki.ua, яка безпосередньо реалізує якісні европейські індустріальні масла й змащення за доступною ціною.

Загальні рекомендації щодо вибору гідравлічного масла

При виборі гідравлічної рідини слід враховувати два параметри:

  • Перший - температура навколишнього середовища при експлуатації.
  • Другий - в'язкість рідини в робочому діапазоні температур.

Другий параметр вказується в керівництві по експлуатації кожної конкретної машини. У деяких джерелах говориться, що в'язкість рекомендованої гідравлічної рідини залежить від типу гидронасоса, який застосовується в системі. Це не зовсім вірно. В'язкість при робочій температурі розраховується, виходячи з пропускної спроможності самих вузьких каналів в гідросистемі, оскільки гідравлічна рідина повинна мати певною швидкістю протікання через ці канали, в іншому випадку гідравліка буде працювати некоректно. Таким чином, на багатьох будівельних машинах, що використовують однакові моделі гідронасосів, нерідко застосовуються різні типи і марки гідравлічної рідини.

Наприклад, в гідросистемах сучасних екскаваторів використовуються так звані «пропорційні» клапани з дуже малим перерізом каналу. Система досить складна, з електронними компонентами управління. Якщо неправильно підібрати в'язкість гідравлічного масла для такої гідравліки, то машина не буде працювати в повну силу. Може знизитися точність виконання операцій або їх швидкість. Тип рекомендованого масла вказується, як правило, в кабіні на спеціальних інформаційних табличках, або безпосередньо на баку гідросистеми, поруч з заливної горловиною.

На сучасній імпортній техніці сьогодні найчастіше рекомендується до застосування високоіндексне масло класу HVLP. Це гідравлічне масло з сучасним пакетом присадок. Присадки в HVLP значно відрізняються від пакета присадок в маслах класу HLP. Масла цього класу мають більш стабільні температурно-в'язкісні показники і працюють відмінно в будь-яку погоду, навіть в суворих умовах експлуатації. Виробники вказують для цих масел температурний діапазон застосування від - 30 до +60 градусів Цельсія.

Окрім стабільних температурних характеристик, масла цього класу мають багатофункціональним пакетом присадок, що поліпшують антиокислювальні, антикорозійні, протизносні, депресорні, деемульгуючі, протипінні властивості рідини.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Степан Барна привітав ...
Наступна новина: Чернігів: КП «Зеленбуд» ...

КОМЕНТАРІ