Мікропозики в МФО: Основні переваги

Мікропозики в МФО: Основні переваги

04.11.18 21:02 0 1282

Ситуації, коли гроші терміново необхідні, а можливість позичити їх у рідних або друзів відсутня, - далеко не рідкість. Причому це стосується людей не тільки з низьким, а й із середнім доходом, адже непередбачені обставини можуть наздогнати кого завгодно. Звернення в банк з метою отримання кредиту - не вихід, тому що потрібен час на збір документів й очікування схвалення заявки, і не факт, що відповідь буде позитивною.

Звернення в мікрокредітну організацію (наприклад, "Кредит Плюс": https://creditionline.com.ua/creditplus-ua/) - це оптимальне рішення в скрутній фінансовій ситуації. Послуги мікрокредитування надає все більше число фірм, завдяки стабільно зростаючого попиту.

Що являє собою мікрокредитування?

Мікрокредит - це видача позичальнику невеликої суми грошових коштів на короткий строк, що здійснюється юридичною особою - мікрофінансовою організацією. Особливістю такого виду кредиту є мінімальні вимоги до позичальника, швидкість розгляду заявки на отримання позики і практично нульовий відсоток відмов. З документів необхідний тільки паспорт та ІПН. Сума мікропозик зазвичай знаходиться в межах 1 до 10 тисяч гривень.

Процентні ставки мікропозик нараховуються не в річних обчисленнях, а в більш коротких тимчасових періодах - місяцях, тижнях і днях. У різних МФО процентна ставка за день може різнитися від 1 до 2 %, що становить 365-730 % річних, а в деяких фірмах може навіть досягати 1000 %. Настільки високий відсоток у річному обчисленні пояснюється тим, що позики видаються практично всім і без строгих вимог до позичальника, навіть погана кредитна історія і (або) наявність кредитів в інших банках не перешкоджають схваленню заявки. З іншого боку, термін повернення позики невеликий - від 1-2 тижнів до декількох місяців, тому переплата виходить не такою лякаючою, як може здатися на перший погляд.

Умови погашення позики можуть відрізнятися в різних МФО або коригуватися безпосередньо при укладенні договору. Ви можете або вносити борг частинами через певні проміжки часу, або повернути всю суму відразу до призначеної дати. Повертати борг можна різними способами - за допомогою банківської картки, готівкою, через термінал, через електронні платіжні системи.

Переваги мікрокредитування

До очевидних переваг даного різновиду кредитних продуктів відносяться:

  1. відсутність необхідності збору численних документів;
  2. швидкість оформлення заявки на позику (займає не більше 30 хвилин);
  3. доступність мікропозик різним верствам населення, незалежно від соціального статусу, рівня доходу та чистоти кредитної історії;
  4. швидка відповідь після розгляду заявки (протягом 3-5 хвилин);
  5. можливість перерахування коштів на карту або рахунок будь-якого банку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как планировать кухню: ...
Наступна новина: Старі багатоповерхові ...

КОМЕНТАРІ