Старі багатоповерхові будинки та їх проблеми: Плоска покрівля

Старі багатоповерхові будинки та їх проблеми: Плоска покрівля

04.11.18 21:57 0 2284

Останнім часом, все більше власників квартир у багатоквартирних будинках стикаються з тим, що протікання даху є неприємною новиною. Причина ненадійного стану даху може бути спричинена покриттям неякісними матеріалами, зносом покриття безпосередньо на покрівлі, а наслідком протікання є вогкість на стінах. З цієї причини ремонт даху в багатоквартирних будинків є актуальним питанням для великої чисельності мешканців Києва та Київської області.

Багато києвлян, які проживають у багатоквартирних будинках звертаються в різні служби за допомогою, які займаються обслуговуванням будинків. Проте в основному все закінчується власною ініціативою і збором коштів на ремонтні роботи покрівлі.

Перш за все потрібно вияснити причину протікання даху у висотному будинку. Необхідно розібратися в типі покрівлі і потім приступати до пошуку шляхів їх вирішення. А розповість нам про це співробітник компанії "КСК Roof": https://kskroof.com.ua/ua/, яка безпосередньо спеціалізується на ремонті, улаштуванні й обслуговуванні плоских дахів.

Типи покрівлі: які бувають у висотних будинках

Виділяють кілька типів покрівлі висотних будинків і в залежності від особливості даху ціни на ремонтні роботи відрізняються.

Виходячи з конструкції і форми даху виділяють такі покрівлі:

  1. односкатні (з різним похилим кутом);
  2. двоскатні;
  3. багатоскатні;
  4. безскатні;
  5. складні (вони більш підходять для сучасних будівель, ніж для колишніх багатоквартирних будинків).

Виконуючи роботи по ремонту дахів потрібно враховувати всі характеристики конструкції покрівлі.

Які є способи ремонту покрівлі у багатоквартирних будинках?

плоска покрівляВиходячи зі стану покрівлі роботи поділяють на два види: тимчасовий та капітальний ремонт покрівельного покриття.

Тимчасовий ремонт виконується в тих випадках, коли виявлені навіть незначні пошкодження покрівлі. У більшості випадків ремонтні роботи обмежуються заміною руберойду на новий. Укладання руберойду здійснюється як в один, так і в два шари. Після завершення робіт з його укладання, всі шви герметизуються.

Також даний вид робіт можна виконувати частково, в місцях де старий руберойд відшарувався або дав тріщини. До речі, укладання руберойду здійснюють з використанням газового пальника.

Капітальний ремонт покрівлі являти собою повну його перероблення. Роботи починаються зі зняття уже старого покриття, потім приступають до вирівнювання поверхні за допомогою стяжки. Тільки потім можна зайнятися укладкою нового покриття на дах.

Найбільш частими причинами протікання даху є:

Пошкодження покрівлі при прибиранні снігу і льоду;

  • термін експлуатації покриття вичерпаний (руберойд, як будь-який будівельний матеріал здатний руйнуватися);
  • некоректно дотримана технологія укладання покриття на даху;
  • неякісні матеріали;
  • недотримання правильного температурного режиму при монтажі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Степан Барна під час ...

КОМЕНТАРІ