Велотренажер: Що потрібно знати?

Велотренажер: Що потрібно знати?

05.11.18 18:11 0 1085

Багато новачків в тренажерному залі вважають, що достатньо просто почати використовувати тренажер, а результат не змусить себе чекати. Так воно і є, але лише частково. Адже в іншому випадку, не було б сотень і тисяч рекомендацій по використанню кожного тренажера для різних типів статури, ваги спортсмена, цілей та інших умов.

З вищесказаного випливає простий висновок: перш, ніж говорити про ефективність тренувань, необхідно визначитися з метою, освоїти техніку і запастися незвичайним терпінням.

Далі, ми розглянемо основні особливості занять на велотренажері, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину fitnessport.com.ua (до речі, тут ви безпосередньо його можете купити за доступною ціною).

Як правильно займатись на велотренажері?

Інтуїтивне розуміння принципу дії конструкції, а також її впливу на м'язи - це чудово, але лише після того, як ви освоїте правильну техніку ведення тренувального процесу. Якщо ви вмієте кататися на велосипеді, то вам доведеться перебудовуватися, так як між «велотренажером» і «велосипедом» лише дві подібності - педалі та назва. Техніка виконання самих вправ разюче відрізняється. Її можна розділити на кілька категорій.

Правильний розподіл навантаження при роботі з велотренажером - це дуже важливий аспект, від якого безпосередньо залежить, чи зможете ви набрати м'язову масу або спалити жирову та яким буде навантаження на суглоби і серце:

  1. Визначте оптимальний опір педалей. Тут необхідно орієнтуватися по своїх відчуттях, так як в цілях жироспалювання ефективніше використовувати один і той же опір протягом всього тренування. Воно повинно бути таким, щоб ви крутили педалі легко, але відчували напругу, доклавши певних зусиль. Вибравши більш високу ступінь опору, ви переходите на силовий тренінг, використовуючи велотренажер як жим ногами. Цей спосіб менш ефективно спалює жир, але підстьобує анаболізм і формує нові нервові зв'язки в м'язах ніг.
  2. Визначте програму тренування. Користь велотренажера буває різною, залежно від того, крутите ви педалі з одним опором або ж змінюєте його протягом тренування. У другому випадку, ви даєте більше навантаження на серцево-судинну систему і розвиваєте показники витривалості м'язів, закладаючи в них завдання на формування запасів глікогену.

Час тренування

Він має важливе значення незалежно від того, як ви використовуєте велотренажер. Користь для відновлення, схуднення або набору м'язової маси залежить саме від часу:

  1. Коротке тренування (10-20 хвилин). Такий тренувальний відрізок використовується спортсменами в якості розігріву перед тренуванням. Це відмінний спосіб прогріти суглоби і зв'язки, а також підстьобнути обмін речовин, щоб не тільки мінімізувати шанс отримання травм, але і збільшити відсоток працездатності.
  2. Тривале тренування (45-60 хвилин). Його мета - спалення жиру. Користь тренажера для жінок, бажаючих схуднути, в цьому плані просто колосальна. Тренування проходить в комфортних умовах, ви відчуваєте, наскільки висока його ефективність. І мова йде не стільки про втому, скільки про потовиділенні, що є відмінним показником.
  3. Тренування середньої тривалості (25-30 хвилин). Такий тип тренування на велотренажері ідеально використовувати, вже після силового тренінгу, поєднавши з прийомом спортивного харчування (ізоляту протеїну або амінокислот) і споживаючи не менше 1 літра води за півгодини. Таким чином, ви не тільки зможете ефективно розігнати кровоносну систему, стимулюючи процес м'язового відновлення, відстрочити катаболічні процеси і спалити невеликий відсоток жиру, а й піднімете свій поріг витривалості та вибухової сили на новий рівень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Навіщо і кому потрібна ...

КОМЕНТАРІ