Взаємозамінність суцільнолитих і пневматичних шин

Взаємозамінність суцільнолитих і пневматичних шин

05.11.18 20:24 0 1469

Підбір шин для навантажувача, як і для будь-якої іншої промислової техніки, - це справа досить непроста. І непроста навіть не тому, що важко підібрати гуму, яка б повністю відповідала вимогам за індексом швидкості та індексом навантаження, а тому, що для навантажувачів використовують кілька видів покришок, кожна з яких має свої переваги, недоліки та рекомендується для використання в певних ситуаціях.

Двома основними класами шин для навантажувачів є:

  • пневматичні;
  • суцільнолиті.

Вони кардинально відрізняються один від одного за складом і структурі, що й обумовлює різницю в «свідченнях» для їх використання. А далі, ми розберемось чи є суцільнолиті та пневматичні шини взаємозамінними.

Пневматичні шини vs суцільнолиті

Пневматичні шини. Це звичні для нас покришки, які можуть мати або ж не мати камери, і для того, щоб вони функціонували, їх накачують повітрям під тиском, що надає шині жорсткості та здатності витримувати вагу техніки + її вантажу. На сьогоднішній день, найпоширенішим є саме такий вид шин, оскільки вони мають більш низьку вартість в порівнянні з суцільнолитими та є набагато більш універсальним. Пневматика використовується практично у всіх сферах промисловості. Ми можемо бачити вантажівки, трактори, екскаватори або ж катки на пневматичних шинах.

Суцільнолиті покришки. Вони використовуються, в основному, для навантажувачів, бо саме їх конструкція колеса та умови роботи дозволяють використовувати такий тип гуми. Їх вартість може в кілька разів перевищувати вартість пневматики й при цьому умови, в яких зможе безпечно працювати навантажувач, на який надіті суцільнолиті шини, є досить суворими та не завжди доступними. Суцільнолита покришка - це шина, яка не має вільного простору всередині й зроблена з кількох шарів матеріалу, кожен з яких має своє призначення. Такі шини не накачуються повітрям і, як наслідок, - не лопаються і не бояться більшості фізичних ушкоджень (цвяхів і т. д.).

Відповідаючи на головне питання теми статті, відразу можна сказати - пневматичні та суцільнолиті шини взаємозамінні, і на колісні диски навантажувача можна встановити як перший тип гуми, так і другий. Однак не варто забувати, що виробник навантажувача розраховував конструкцію для якогось певного типу шин.

Переваги та недоліки

Пневматична шина має набагато меншу вагу та велику пружність у порівнянні з суцільнолитою, що зменшує навантаження на двигун навантажувача (якому не доводиться так сильно напружуватися, щоб котити колесо) і на міст, оскільки шина частково амортизує нерівності поверхонь і відмінно оберігає ходову від зайвого навантаження. Використання пневматичних шин буде аргументованим в тому випадку, коли місце роботи навантажувача нерівне, має будь-які ямки, горбики та інші перешкоди, роботу з якими повинна буде взяти на себе гума.

Але от якщо місце роботи навантажувача обмежується складом, в якому рівна підлога, без тріщин, горбиків й інших дефектів (такими властивостями володіють, в основному, наливні підлоги), то куди більш раціональним буде використовувати саме суцільнолиті шини, бо на такій поверхні вони практично не зношуються, витримують дуже великі навантаження (значно більші, ніж можуть витримати пневматичні шини).

До того ж, у суцільнолитих покришок є ще одна велика перевага - вони виготовляються в 2 колірних гамах. Звичайно, може здатися, що це просто справа смаку, який колір шин використовувати, проте в тому випадку, якщо до складського приміщення висуваються жорсткі вимоги санепідемстанції, то така гума буде незамінною. Незамінною вона є тому, що не залишає слідів на підлозі та має більш натуральний склад.

Ось, в принципі, і всі основні переваги та недоліки 2 основних видів покришок для навантажувача. Перед покупкою шин настійно рекомендується ретельно обміркувати всі моменти роботи Вашої техніки та придбати саме той вид гуми, який найбільше Вам підійде.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке віброрейка?
Наступна новина: Тимбилдинг и корпоратив в ...

КОМЕНТАРІ