На Тернопільщині тривають контрольні заходи,спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення

На Тернопільщині тривають контрольні заходи,спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення

06.11.18 11:29 0 604
Управління Держпраці у Тернопільській області звертає увагу роботодавців, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» з 5 жовтня 2018 р., на Тернопільщині тривають спільні комплексні перевірки підприємців з метою детінізації ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками.

Нагадуємо, що відповідно до норм трудового законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби.

Так, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного соціального внеску та податків – 111 690 грн. за кожного неналежно оформленого працівника.

Порушення термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, більш ніж за один місяць або виплата їх не в повному обсязі – 11 169 грн.

Недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, несплата за роботу в нічний час, роботу у вихідний або святковий день, понаднормову роботу та ін.) – 37 230 грн. за кожного працівника.

Недопуск до проведення перевірки або створення перешкод у її проведенні – 11 169 грн.

Недопуск до проведення перевірки з питань виявлення таких порушень, як: фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту); оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві; виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків – 372 300 грн.

Консультації щодо належного оформлення трудових відносин можна отримати в Управлінні Держпраці у Тернопільській області, за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, ( 7-й поверх) або за телефоном 0352 (25-48-49).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові обговорили ...
Наступна новина: Підприємці Житомирщини,які ...

КОМЕНТАРІ