Вибір кросівок: Слідуємо правилам

Вибір кросівок: Слідуємо правилам

06.11.18 15:12 0 983

Неправильний вибір спортивного взуття загрожує появою пухирів, мозолів, а також травм на тренуванні. Неприємностей можна уникнути, якщо знати, як вибрати кросівки. Підбір проводиться з урахуванням ваги, пронації стопи, ходи і типу покриття доріжки. Давайте ж розберемося, як купити кросівки.

Як вибрати кросівки: На що звертаємо увагу?

Перш ніж вибрати кросівки, рекомендується спочатку визначитися з потребами, а також враховувати такі чинники, як:

  • ціль використання;
  • пронація ступні;
  • розмір;п
  • овнота ноги;
  • вага;
  • шкарпетки.

Призначення

У магазинах є асортимент кросівок різного призначення. Пробіжки по шосе, лісовими стежками або треку вимагають підбору спеціальних видів кросівок. Моделі розрізняються типом застосування: для тренувань і змагань. Тому дивимося на підошву. З глибоким рельєфом кросівки підійдуть для відпочинку на природі. Повна його відсутність говорить про те, що перед нами прогулянкова модель. Середня рельєф - варіант для залу.

Пронація

Пронацією називається обертальна здатність стопи, яка відбувається стопою при ходьбі або бігу. Для розпізнавання типу пронації необхідно пройти аналіз ходи. Послуга надається в спеціалізованих магазинах.

Розмір

Збираючись вибрати кросівки, звертайте увагу на розмір. Під час бігу стопі потрібно більше місця, особливо на великі дистанції, тому що тоді позначається максимальне навантаження і стопа розширюється. Тому, щоб було комфортно нозі, має залишатися місце. Рекомендується взуття, в якій між мисом і пучкою залишається відстань, рівну ширині пальця, що знизить ймовірність виникнення травм.

Повнота стопи

Крім розміру слід враховувати повноту ступні. Використання вузької або широкої моделі призводить до тертя стопи у взутті і появі мозолів. Тому важлива колодка, щоб нога залишалася нерухомою у взутті.

Вага

Йдеться про вагу людини і взуття. Для великого бігуна з вагою понад норми потрібні підтримують моделі. А вибрати кросівки слід, які відрізняються легкістю і невеликою вагою, щоб не було додаткового навантаження.

Шкарпетки

При виборі кросівок слід їх міряти ввечері, використовуючи бігові шкарпетки. Їх застосування дозволить уникнути тертя і знизити вологість ніг, що створить комфортні умови для ніг всередині кросівок. Розробляють шкарпетки спеціально під марки взуття.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Найбільш затребувані ...
Наступна новина: Що таке спортивний беттинг ...

КОМЕНТАРІ