Крем з ретинолом: Переваги та спосіб застосування

Крем з ретинолом: Переваги та спосіб застосування

06.11.18 16:15 0 1007

Одна з проблем будь-якої жінки полягає в появі на обличчі і лобі зморшок. Існує кілька факторів, що призводять до того, що шкіра помітно старіє, втрачає еластичність, красу і пружність.

Будучи молодими, ми не надаємо даним фактом важливе значення, проте при появі перших же зморшок б'ємо в тривогу і вдаємося до всіляких способів, щоб позбутися від «смужок» на обличчі. Благо, сьогодні вже існує великий асортимент сучасних засобів і способів, серед яких найбільшу популярність придбав крем з ретинолом.

Що являє собою ретинол?

Відомо, що всі вітаміни забезпечують нам здоров'я і необхідні будь-якому організму для підтримки імунітету і запобігання частої захворюваності. Але, як то кажуть, все повинно бути в міру. Навіть вітаміни, так як їх надлишок в організмі може привести до гіпервітамінозу. І, тим не менш, такий вітамін, як ретинол (А), має важливе значення для нашого обличчя, точніше, стан шкіри.

Як з'ясовується, ретинол не тільки бере активну участь в процесах окислення, відновлення, а також регуляції синтезу білків, але і сприяє тому, щоб відбувався нормальний обмін речовин, формування кісток і зубів, а також уповільнення процесу старіння. Саме останній факт (уповільнення процесу старіння) так важливий для нашої шкіри. Крім того, функції ретинолу полягають в:

  • омолодження шкіри, стимулюючи вироблення такого мінералу, як колаген;
  • оздоровленні шкіри, дозволяючи усунути сліди депігментації, ліній і зморшок, виправляючи текстуру шкіри і паралельно вирівнюючи її тон і колір;
  • стимулюванні зміни клітин, ефективно видаляючи відмерлі клітини і утворюючи новий, більш здоровий шар шкіри;
  • лікуванні такого шкірного захворювання, як акне, завдяки властивому йому властивості відлущування;
  • безпеки в застосуванні, не викликаючи роздратування і почервоніння шкіри.

Звичайно ж, вкрай небажано використовувати ретинол в його чистому вигляді. Краще використовувати різні засоби на його основі, а також крем з ретинолом, який можна придбати в будь-яких магазинах.

Крем з ретинолом - міф чи правда?

Крем з ретинолом - міф чи правдаМногіе представниці прекрасної статі, помітивши на своєму обличчі ознаки зморшок, поспішають придбати антивікові крему, які, як відомо, досить агресивні і не рекомендуються молодим особам. Але як же повернути своєму обличчю колишню красу, еластичність і свіжий вигляд? В даному випадку допоможе крем від мімічних зморшок на основі ретинолу. Як показали численні дослідження і експерименти, саме ретинол здатний активно боротися проти зморшок на обличчі і лобі, повертаючи шкірі її колишній вигляд, відновлюючи втрату вологи.

Незважаючи на позитивні відгуки, крем з ретинолом має деякі обмеження до застосування. Бажано не нехтувати ними, якщо немає бажання ще більше нашкодити особі. Отже:

  1. Перед тим, як застосувати подібний крем, доцільно використовувати косметичні засоби з надійним ступенем захисту від сонця. Це пов'язано з тим, що через ретинолу шкіра стає чутливою до сонячних і ультрафіолетових променів.
  2. Крім того, якщо крем на основі ретинолу використовується вперше, то краще робити це поступово, тобто спочатку наносити один раз в тиждень, потім два рази і так далі, поки шкіра остаточно не звикне до ретинолу.
  3. Для тих, у кого суха шкіра обличчя, краще не переборщувати з ретинолом і використовувати крем рідко, пару раз в тиждень.
  4. Використовувати крем з ретинолом краще в холодні сезони, восени і взимку.
  5. І, нарешті, використовувати крем з ретинолом краще тим особам, яким вже виповнилося тридцять років, так як молода шкіра надто чутлива до зазначеного вітаміну.

Висновки

Так, можна впевнено стверджувати, що крем з ретинолом - це все-таки не міф, а правда, так як даний вітамін ефективно розгладжує шкіру, стимулює природні процеси у верхніх шарах шкіри (епідермісу), перешкоджає старінню і попереджає її розвиток , оновлює шкіру, видаляючи старі клітини, підвищує щільність шкіри, регулює діяльність сальних залоз, а також зменшує процес запалення на шкірі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ