Який телескоп купити або пошук ідеального рішення?

Який телескоп купити або пошук ідеального рішення?

07.11.18 16:34 0 1238

Купуючи телескоп, багато людей роблять помилку: намагаються знайти прилад, який прекрасно підійде, як для астрономічних, так і для ландшафтних спостережень. Звичайно, таке можливо, ось тільки у пристрої будуть аж ніяк не ідеальні характеристики. Найкраще вибрати його для якоїсь однієї конкретної мети. Визначаючись, який телескоп купити (до речі, великий вибір моделей пропонує магазин телескопов Киев), слід брати той, у якого довга оптична труба. Заздалегідь необхідно оцінити всі особливості моделі та її зручність у використанні.

Астрономам

Телескоп ЛевенгукЖелающім вивчати в зоряному небі найближчі планети, підійдуть прилади, що не дають чіткого зображення, і не фокусирующиеся на близьких предметах. Якщо мета стоїть спостерігати за більш віддаленими від Землі об'єктами, то варто звернути увагу на апертуру телескопа. Саме від неї залежить якість і ефективність зображення. Астрономам-новачкам підійде телескоп-рефрактор або телескоп Ньютона, любителям спостережень за планетами. Також у моделі для астрономічних дослідження призма повинна мати відхилення оптичної осі в 90 градусів.

Любителям ландшафтних спостережень

Тим, хто хоче виробляти ландшафтні спостереження, у виборі: який телескоп купити, варто подумати про рефракторах. Ідеальний варіант: коротка труба з фокусною відстанню від 400 мм і діаметром об'єктива від 70 мм. У подібних моделей широка площа огляду, але є і недолік: невелике збільшення. Останній показник, звичайно, менш важливий, ніж високий дозвіл або апертура. На нього також дуже сильно впливає погода. У діагонального дзеркала у подібних пристроїв повинно бути відхилення оптичної осі на 45 градусів.

Додаткові моменти

Вибираючи, який телескоп купити, необхідно дивитися на основні характеристики моделі:

  • Апаратура. Цей показник повністю залежить від діаметра об'єктива. Вимірюється він в міліметрах або дюймах. Чим дана характеристика вище, тим більше контрастність, яскравість і чіткість буде у зображення.
  • Відносний отвір. Тут слід запам'ятати, що телескопи, у яких воно f / 4 - f / 6 більше підходять для астрономів, а f / 8 - f / 15 - для спостерігачів земних об'єктів.
  • Фокусна відстань. Чим воно більше, тим вже коло огляду приладу, зате підвищується збільшення.
  • Збільшення. З цим параметром пов'язано оману, що нібито, це найважливіша характеристика в телескопі. Це не так. Даний показник впливає на чіткість і роздільну здатність приладу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Взаимозаменяемость ...
Наступна новина: Пляжна мода 2018: Головні ...

КОМЕНТАРІ