На Тернопільщині відкрили ще один центр інклюзивної освіти

На Тернопільщині відкрили ще один центр інклюзивної освіти

08.11.18 10:18 0 497
Інклюзивно-ресурсний центр, створений з метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, днями урочисто відкрили у Зборові.

«Насамперед я вдячна керівникам району та міста, які зуміли все організувати. Результат спільної роботи — Центру для дітей, які матимуть можливість розвиватися й отримати кваліфіковану допомогу фахівців, — зазначила у вітальному слові начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома. — Ми йдемо до того, щоб в усіх школах області були інклюзивні класи».

Голова РДА Ігор Яворський зауважив, що саме інклюзивна система освіти, якою опікується Марина Порошенко, дає дитині можливість розвиватися, адаптуватися до суспільства.

«Інклюзія, як зазначив наш Президент, — тест на людяність. Це потреба сьогодення та майбутнього. Такі центри вкрай необхідні для наших дітей, щоб отримати належну освіту. Я вірю, що відкриття Центру допоможе діткам з особливими потребами відчувати себе повноцінними жителями нашої громади та країни», — підсумував Ігор Яворський.

З районного бюджету та бюджетів ОТГ на проведення ремонтних робіт у приміщені Центру виділено 104 тис. грн, а з державного бюджету — 160 900 грн. На даний час кошти освоєні в повному обсязі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі вартість ...
Наступна новина: На Житомирщині розпочала ...

КОМЕНТАРІ