Чернігів: За кілька днів на міські маршрути виїдуть ще два нових тролейбуси

Чернігів: За кілька днів на міські маршрути виїдуть ще два нових тролейбуси

08.11.18 09:31 0 493
Уже найближчими днями два новеньких тролейбуси "Барвінок" курсуватимуть вулицями міста. Це сучасні, комфортні машини, із числа 6-и тролейбусів, які Чернігів придбає цьогоріч. До того ж, придатні для заїзду-виїзду людей на візках.

фахівці КП «Чернігівське тролейбусне управління» отримали тролейбуси від виробника - Чернігівського автозаводу. Після чого одразу одним з них відправилися в тест-драйв містом. Подібна процедура потрібна для перевірки технічного стану та функціоналу, виявлення можливого браку, яке було допущене виробником.

Як відомо, 18 жовтня КП "ЧТУ" підписало договір з переможцем торгів з Чернігівським автозаводом в особі ТОВ «Еталон-Лізинг». Згідно з документом, всі 6 тролейбусів мають бути поставлені до кінця 2018 року.

Минулого року за кошти бюджету міста придбали 5 нових тролейбусів, позаминулого – 10. Подібного оновлення тролейбусного парку Чернігів не бачив вже багато років. За інформацією КП "ЧТУ", із врахуванням 6-и нових машин, тролейбусний парк міста становитиме вже 21 тролейбус місцевого виробництва «Барвінок». Окрім "Барвінків", чернігівців перевозять ще 5 низькопідлогових тролейбусів інших виробників.

Одночасно з цією закупівлею Чернігів готується придбати ще 40 або й більше нових тролейбусів, залучивши кредит Європейського інвестиційного банку. Залучення коштів міжнародної фінансової інституції це тривала процедура, але поступово справа просувається. ЄІБ вже дав угоді «зелене світло», оприлюднені до тендерні оголошення про намір і зараз триває процес погодження тендерної документації з українськими профільними міністерствами.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ