Ігор Гундич підписав меморандуми з ОТГ та містами Житомирщини про розвиток системи захисту дітей

Ігор Гундич підписав меморандуми з ОТГ та містами Житомирщини про розвиток системи захисту дітей

08.11.18 08:07 0 454
Житомирщина перша серед областей України розробила план реформування інтернатних закладів. У роботу зі створення необхідних соціальних послуг для дітей включаються і громади та міста області.

Для напрацювання єдиного бачення та розвитку системи захисту дітей на місцях голова Житомирської ОДА Ігор Гундич 7 листопада, підписав меморандуми про співпрацю з керівниками міст та ОТГ області.

У заході взяли участь Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба та представники Благодійного фонду Lumos.

— «Житомирщина – одна з тих областей, яка у багатьох напрямках займає лідируючі позиції. І, можливо, у рамках реформування інтернатних закладів, ми робимо непопулярні речі, але дитині ніхто сім'ю не замінить, ні один інтернатний заклад, в яких би умовах вона там не знаходилася. Впевнений, що кожен хто підписує меморандуми, чітко розуміє, які зобов'язання він на себе бере. У реформі децентралізації дуже важливо будівництво доріг, нових об'єктів. Але у цій всій роботі, крім можливостей від держави, є відповідальність. Опіка за дітьми є пріоритетом. "Чужих дітей не буває" має стати для кожного з нас гаслом, про яке ми повинні кожного дня пам'ятати. Маємо зробити усе можливе, щоб кожна дитина росла у сім'ї, ходила до школи, спілкувалася з однолітками», – наголосив Ігор Гундич.

Керівник області також додав, що активна робота у цьому напрямку сприяла підвищенню довіри батьків до інклюзивного навчання.

— «Ми у минулому році на інклюзивному навчанні мали 434 дитини. Після того, як почали цьому питанню приділяти увагу, то зараз маємо вже 600 таких дітей. Якщо батьки розуміють, куди вони віддають дітей, якщо вони бачать, що є належні умови у школі, то вони готові віддавати дітей на інклюзивне навчання. Це говорить про те, що ми на правильному шляху», – зазначив Ігор Гундич.

За словами Миколи Кулеби, Житомирщина стала першою областю, яка включилася у реформу деінституціалізації та напрацювала план дій.

— «Чому Житомирщина стала першою у цій реформі? Тому що тут є команда, є люди, які переживають. Ми всі маємо бути однією командою, зробити Україну сильною, і щоб ці зміни відчули батьки і діти у кожній громаді. У часи децентралізації, великих викликів нам потрібно підтримати дітей, щоб вони жили повноцінним життям. Підтримати у своїй громаді вчасно сім'ю, якщо у неї є проблеми. Реформа деінституціалізації направлена, в першу чергу, на нас, дорослих. Ми маємо змінити свій світогляд, ставлення до сімейного виховання, до дитини», – зазначив Уповноважений Президента.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова ОДА зустрівся з ...
Наступна новина: Кабмін виділив Чернігову ...

КОМЕНТАРІ