Газобетон - альтернатива цегли

Газобетон - альтернатива цегли

08.11.18 23:11 0 1035

Коли виникає необхідність в будівництві власного житла, ми намагаємося вибрати матеріали, які пройшли перевірку часом. Швидкий розвиток технологій створює можливість застосовувати краще, відмовляючись від менш актуального. В останні роки використання газобетону помітно зросла, оскільки професіонали все частіше вибирають його для зведення і утеплення будівельних об'єктів. До речі, в Харкові придбати газобетон за доступною ціною можна на сайті osm.kh.ua/catalog/gazobeton/.

Газобетон відноситься до сучасних будівельних матеріалів (різновид пористого бетону), які виробляються штучним способом і мають пористу структуру (по тілу блоку рівномірно розосереджені пори з діаметром 1 - 3 міліметри).

Якість газобетону визначаються рівномірністю розподілу пор, а також рівність їх обсягу та закритістю.

З чого роблять газобетон?

Обов'язкові інгредієнти для виробництва газобетону:

  1. вапно;
  2. кварцовий пісок;
  3. вода;
  4. алюмінієва пудра.

Технологія виготовлення проста і включає такі етапи:

  • Бетонної сумішшю заповнюють форму і на заданий час розміщують в термокамері, де газобетон твердне під дією температури. Алюміній вступає в реакцію з вапном, при цьому виділяється водень, який робить блок пористим.
  • Після того, як матеріал затвердіє, його обрізають на спеціальному надточному обладнанні формуючи блоки необхідного розміру.
  • Далі затверділі блоки надходять в піч, де підтримується температура 200 градусів, там вони «загартовуються» водяною парою або їх сушать електропідігрівом. Після такої обробки матеріал повністю придатний для використання в будівництві.

Переваги газобетонних блоків:

  1. Легкість. Газобетонні блоки відрізняються меншою вагою, ніж, наприклад, бетонні блоки. Це звичайно ж полегшує роботу при будівництві, так як газоблоки простіше транспортувати, піднімати.
  2. Міцність. Газобетон досить міцний, незважаючи на його легкість. Такі блоки можна використовувати при будівництві несучих конструкцій.
  3. Пожежна безпека. Газобетонні блоки відносяться до матеріалів з високим класом вогнестійкості. У зв'язку з цим ймовірність виникнення і розповсюдження пожежі дуже низька.
  4. Теплоізоляція. Газоблоки відрізняються від інших стінових матеріалів низьку теплопровідність. Завдяки цьому в приміщенні можлива підтримка комфортних температурних умов без будь-яких додаткових витрат. Шви між блоками не більше 3 мм, тому стіни не промерзають в цих місцях.
  5. Звукоізоляція. Незважаючи на те, що газобетон є пористим матеріалом, ступінь його шумоізоляції досить висока. Чим товщі стіни і густота газобетону, тим рівень поглинання звуку вище.
  6. Екологічність. При виробництві газоблоків не використовуються шкідливі для здоров'я людини речовини, тому його можна віднести до екологічно безпечного матеріалу.
  7. Морозо і жаростійкість. При дотриманні технології виробництва газобетонних блоків, матеріал зберігає свої властивості при будівництві в різних кліматичних умовах. Він не змінює своєї конфігурації ні при найнижчих температурних режимах, ні при жарких.
  8. Простота і універсальність використання. Монтаж газоблоків простий. Їх легко переміщати і здійснювати підгонку відповідно до заданих розмірів. Так як пористі бетонні блоки досить пластичні, з них можна конструювати будь-яку форму самостійно. Це можна зробити за допомогою пилки або штроборіза.
  9. Довговічність. Стіни зведені з газоблоків не поступаються по довговічності цегляній кладці або бетонних конструкцій. Термін їх служби складає не менше 100 років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Новий рік в Ясіні: 5 ...
Наступна новина: Советы по выбору типографии ...

КОМЕНТАРІ