Посол США в Україні Марі Йованович: Відкриття МакДональдз у Тернополі – це довіра до міста та інвестиції в економіку

Посол США в Україні Марі Йованович: Відкриття МакДональдз у Тернополі – це довіра до міста та інвестиції в економіку

10.11.18 13:28 0 745
Коли мені було 9 років МакДональдз відкрився в моєму рідному місті в Америці. Я пам'ятаю, як ми їхали з сім'єю півгоди машиною і були щасливі замовити з меню Хеппі Міл. І я навіть не могла сподіватися, що у 2018 році за 10 тис. кілометрів від мого дому у Тернополі відкриють МакДональдз. Поділилася своїми враженнями посол США в Україні Марі Йованович, беручи участь в офіційному відкритті закладу у нашому місті.

«Я сподіваюся, що всі раді з того, що в Тернополі тепер є можливість спробувати картоплю-фрі і бургер в МакДональдз. Але я також хочу сказати, що як голова облдержадміністрації, так і мер міста, знають: йдеться не лише про смачну їжу. А перш за все – про довіру компаній із світовим ім'ям до міста, про інвестиції в економіку і сприятливий бізнес-клімат», – акцентувала пані Посол.

МакДональдз – одна з передових компаній в Америці і перш, ніж відкрити, такий заклад у Тернополі, як підкреслила Марі Йованович, передувало серйозне дослідження ситуації та економіки в місті, вивчення бізнес-клімату та споживчого ринку.

«Хочу відмітити зусилля місцевої влади, голови обласної державної адміністрації Степана Барни, які докладають зусиль для того, аби продемонструвати успіхи економічного розвитку регіону. Завдяки цьому в місто приходять інвестиції, створюються нові робочі місця, збільшуються надходження до бюджету за рахунок сплати податків і покращується бізнес-клімат. І як посол США в Україні хочу відзначити: коли ми говоримо про американські інвестиції, то це чи не найбільш почесно», – зауважила Марі Йованович.

У свою чергу, як поінформував генеральний директор компанії МакДональдз в Україні Гжегож Хмелярський, сервіс у МакДональдз – це поєднання технологій та піклування про кожного клієнта. Тут ви зможете скористатися терміналами самообслуговування, вам запропонують обслуговування за столиками. Всі страви готуються виключно під замовлення. Відкриття МакДональдз у Тернополі – це інвестиції в людей та бюджет міста. «Щорічно близько мільйона гривень податків буде спрямовуватися у місцевий бюджет. Також це завжди інвестиція в економіку країни. Цього разу інвестиції у будівництво склали 46,5 млн. грн.», – повідомив він.

Очільник області Степан Барна подякував присутнім за реалізовану ініціативу й розповів, що МакДональдз – не перше підприємство з американськими інвестиціями в області. Маємо також компанію MOST Україна у селі Байківці.

«За перше півріччя цього року ми вже маємо певні здобутки зовнішньоторговельного обороту із Сполученими Штатами Америки, який складає поки що 6,2 млн. доларів, але очікуємо, що внесок МакДональдз суттєво вплине на цю частку. Водночас, додам, що для мене при відкритті даного закладу були цікаві такі складові: скільки людей тут будуть працювати, а ми знаємо, що їх 100, яка заробітна плата (за годину працівники отримують в межах 50 грн., – ред.) і водночас, які продукти тут використовуються, а це 80% – українські виробники. Тож дякую за те, що підтримали цю ініціативу і Тернопільській міській раді за абсолютне сприяння у реалізації проекту», – зазначив Степан Барна.

Більше фото за посиданням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1483272048443042

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ