Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора привітали з тезоіменинами

Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора привітали з тезоіменинами

10.11.18 11:41 0 748
Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик привітав Архієпископа Тернопільського і Кременецького Української Православної Церкви Київського Патріархату Нестора з тезоіменинами та долучився до святкового богослужіння.

Як зазначив Юрій Юрик, архієпископ Нестор є сучасним продовжувачем справи Преподобного Нестора, який прославився як перший український літописець і будучи ченцем Києво-Печерського монастиря, займався духовною, літературною та історико-дослідницькою роботою.

«Своєю щоденною працею архієпископ Нестор демонструє приклад добра, мудрості, любові та милосердя. Як і Нестор Літописець, здійснює вагомий особистий внесок у духовне і культурне життя християн», - зазначив Юрій Юрик.

Також він подякував архієпископу за духовну підтримку воїнів, сімей загиблих військовослужбовців, а також молитви за мир і спокій в Україні.

До слова, ім'я, на честь преподобного Нестора Літописця Печерського, Владика отримав у 2000-му році, коли був пострижений у чернецтво.

Довідково:

За православним календарем 9 листопада вшановують пам'ять Преподобного Нестора-Літописця — ченця Києво-Печерської Лаври, «батька руської історії», укладача літописної «Повісті минулих літ», автора «Читання про святих князів-страстотерпців Бориса і Гліба» та «Житія преподобного Феодосія Печерського».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Школам міста ...
Наступна новина: 9 листопада — День ...

КОМЕНТАРІ