Які бувають фарби для шкіри?

Які бувають фарби для шкіри?

11.11.18 15:29 0 1516

Шкіра - це незвичайна тканина, яка ще з древніх часів використовується людиною для виготовлення одягу та облаштування житла. Але, як і будь-який інший матеріал, вона зношується. Але повернути шкіряним виробам первинний вигляд, таки можливо. Для цього вам знадобиться фарба для шкіри. А про те, яка вона буває, ми й поговоримо далі.

Фарби для шкіри умовно можна розділити на 2 категорії:

  • ті, які застосовуються на лицьовій поверхні шкіри;
  • ті, які застосовуються на розрізі шкіри.

Фарби для урізу виготовляються на водній основі з додаванням акрілуретана або поліуретану (відмінності будуть в еластичності і морозостійкості). Вони утворюють на поверхні щільну еластичну, схожу на гуму плівку і призначені для захисту урізу від зовнішнього впливу та краси.

Фарби ж для лицьової поверхні можуть бути абсолютно різні за складом і властивостями, наприклад:

  1. Проникаючі рідкі (на водній основі). Як правило, такі фарби призначені для використання в домашніх умовах, їх можуть використовувати навіть діти, люди з обмеженими можливостями, допускається використання таких фарб і в навчальних закладах, лікарнях, в'язницях, так як вони не містять летких і горючих речовин в своєму складі. Фарби на водній основі бувають концентрованими і готовими для використання. Концентровані фарби виробляє компанія Seiwa з Японії, а готові - американська компанія Fiebing's. Фарбами на водній основі можна робити суцільне покриття всієї лицьової поверхні шкіри, тобто фарбування в один колір, наприклад, з аерографа також їх можна наносити валиком пензлем або губкою. Найменша витрата виходить при нанесенні аерографом, приблизно 2 гр. йде на аркуш формату А4. Також водними фарбами можна робити малюнки на шкірі. Техніка нанесення фарби буде схожою з малюванням акварельними фарбами. Для нанесення фарб можна використовувати звичайні кисті з натурального або синтетичного ворсу, а також спеціальні акварельні кисті. В якості фінішного покриття на водні фарби, допускаються як акрилові фініші, так і воскові фінішні покриття.
  2. Спиртові (на органічному розчиннику). Такі фарби виготовляє кілька італійських виробників, наприклад, Kenda та Girba та американська компанія Fiebing's. Якщо порівнювати між собою чисто спиртову фарбу і фарбу додавання масла, то різниця тут буде в тому, що фарба з додаванням олії при нанесенні утворює більш чіткий контур, тому що масло розтікається набагато менше, ніж вода. І в тій і в іншій фарбі значну частку складу займає вода, близько 80 %, решта 20 % складають спирти масла та пігменти в різних пропорціях. Фарби на розчинниках, так само, як і водні фарби можна носити з допомогою розпилювача, аерографа, пензлика, спонжа та валика. Фінішне покриття також може бути акриловим або восковим.
  3. Густі на розчиннику, з додаванням акрилових смол, або зі значною кількістю масла, або з додаванням воску. Такі фарби вже не проходять в сопло аерографа, або вимагають спецальних насадок. Вони більш рідкісні, в звичайних магазинах їх не знайти, адже у них більш вузька сфера використання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ