Основні види пломб і їх використання

Основні види пломб і їх використання

13.11.18 22:25 0 1584

Для охорони, спостереження і контролю доступу до технічних пристроїв, на вантажах або важливих сполучних елементах використовують пломбування вхідних отворів.

Саме тому, далі ми розглянемо основні види пломб про які нам розповість співробітник інтернет-магазина «Аспломб»: plomba.org.ua, в якому безпосередньо їх можна придбати в Харкові.

Пломби можуть призначатися для конкретної області або мати змішане призначення, але найбільше пломбувальні елементи використовують для:

  • транспортних засобів;
  • контейнерів і ємностей для перевезення вантажів з різними габаритами;
  • комірних систем;
  • приладів обліку енергії;
  • для перевезення і зберігання цінних виробів.

Пластикові пломби

Пластикові пломби є одними з найбільш недорогих видів матеріалів для фіксації ємностей або закритих конструкцій. Без видимих пошкоджень розкрити пломбу з пластика неможливо. Матеріалами виготовлення служать поліпропілен і нейлон. На кожній пломбі нанесений напис + є спеціальне місце для закріплення логотипу підприємства. Повторне застосування пластикових пломб неможливе, адже даний тип пломбувальних елементів призначений для одноразового використання.

Пластикові пломби представлені чотирма різновидами:

  1. контрольними;
  2. мішковими;
  3. виробами для засувки;
  4. роторні елементи для приладів обліку споживаної електроенергії.

Вимірювання приладів обліку має бути надійно захищеним від попадання сторонніх осіб або мати захисні елементи, які надають інформацію про можливі злами зчитувального пристрою.

Для опломбування приладів обліку використовують захисні елементи роторного типу, які підходять для наступних типів пристроїв:

  • щитів розподільних;
  • електричних лічильників;
  • обладнання для газопроводів;
  • конструюють пристроїв по витраті води;
  • шаф інтернет-провайдерів;
  • телекомунікаційних шаф.

Для торгового обладнання роторні пломби також застосовують для опечатки вітрин, торговельних шаф, сейфів. В адміністративних будівлях пломби можна зустріти в ящиках з вогнегасником або інструментами для пожежогасіння.

Пломби роторного виду дозволяють зробити опломбування без додаткових пристроїв. Ефективний захист заснований на спеціальній ручці, що не обламується, а запаяний ротор, який не знімається.

Металеві пломби

Металеві запірно-пломбувальні пристрої є одноразовими елементами, що доповнюють систему охорони замків, дозволяють зафіксувати спроби злому або провести аналітику на кількість розтину. Особливо широко застосовуються при сейфовому зберіганні або захисту від доступу третіх осіб до числа найцінніших речей. Також підходить для пломбування залізничних засобів пересування і контейнерів.

Найміцніші пломби відносяться до силового типу і в своїй структурі мають металеву основу, тому на відміну від пластикових надійніші. Силові пломби, згідно з державними стандартами мають 3-й рівень надійності, а також здатні витримувати максимальні навантаження до 100 кг.

Силові пломби бувають декількох типів:

  1. болтові для контейнерів, фургонів, морських суден, складських приміщень;
  2. металеві, широко використовувані в паливному комплексі для автозаправок, баків з ПММ, об'єктів з - вушками;
  3. спеціальні для контейнерів з двома штангами;
  4. тросові для автофургонів, морських контейнерів, цистерн, складських будівель.

Висновки

Запірно-пломбувальні пристрої виробляють згідно з нормативами державних стандартів. Елементи мають просту конструкцію, яка не допускає самостійного руйнування. Вартість виробів невисока, тому що в процес виготовлення не потрібна дорога сировину та обладнання. До зовнішніх погодних явищ, рясної вологості, сильним вітрам чи високій температурі запірно-пломбувальні елементи досить стійкі. Всі пломби мають серійний і порядковий номер, а для використання в залізничній галузі вони обов'язково проходять сертифікацію.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать правильные ...
Наступна новина: Жіночий міський рюкзаки: ...

КОМЕНТАРІ