В Житомирській області коли і кому варто вакцинуватися проти грипу?

В Житомирській області коли і кому варто вакцинуватися проти грипу?

14.11.18 08:03 0 472
Про щеплення згідно загального профілактичного календаря та рекомендовані розповідала педіатр-інфекціоніст Житомирської центральної дитячої міської лікарні Анна Кухар. Зокрема лікар рекомендує робити вакцинацію й проти грипу. Кому і коли варто щепитися – читайте далі.

Нагадаємо, що дитина в 1 рік повинна мати основні щеплення і сформувати імунітет до захворювань. З 18 місяців проводиться ревакцинація для підтримки антитіл в організмі на належному рівні. Детальніше про щеплення для дітей до 12 місяців читайте тут.

Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень та відсутня у національному календарю щеплень, тому вакцину можуть закуповувати за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян.

Отже, педіатр-інфекціоніст Анна Кухар виділяє три основні групи, кому необхідно вакцинуватися проти грипу:

- вагітним жінкам лікарі мають пропонувати зробити щеплення проти грипу незалежно від терміну вагітності;

- всім тим, хто працює з людьми (так звана група ризику, до якої входять: медпрацівники, вчителі, військовослужбовці, студенти);

- дітям від 6 місяців.

Анна Кухар зауважує: «Якщо дитині віком до 9 років буде робитися щеплення проти грипу вперше і не було підтверджень про те, що ця дитина раніше хворіла на грип, тоді потрібно вакцинувати двома дозами з інтервалом один місяць. Далі вже вакцинуватися щорічно однією дозою. В Україні є дві вакцини, якими можна щепити дітей від 6 місяців та з 3 років».

Нагадаємо, що цьогоріч в Україні доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» і «Джісі Флю». Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інформація про місця ...
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ