Як вибрати корм для рептилій і риб?

Як вибрати корм для рептилій і риб?

14.11.18 02:11 0 1387

Запорука здоров'я будь-якого домашнього улюбленця - це правильно підібране харчування. Якщо ви не хочете, щоб ваші рибки постійно хворіли, то потрібно годувати їх якісною їжею. Сьогодні існує величезний асортимент кормів для рибок, і серед такого достатку іноді буває складно вибрати дійсно хороший. Далі, співроібтник інтернет-магазун https://zoos.com.ua/ розповість нам як не помилитись в свому виборі (до речі, тут ви можете безпосередньо придбати якісний корм для рибок за доступною ціною).

Фірмовий, живий або рослинний корм для рибок?

Для красивого і яскравого забарвлення рибки важливо правильно підібрати харчування. Деяким підходить виключно живий корм, в той час як іншим - сухий або рослинний. Пецілія, наприклад, любить щипати акваріумні рослини, оскільки її кишечник відмінно перетравлює рослинну їжу, на відміну від інших видів корму.

Обраний раціон харчування повинен відповідати фізіології конкретної риби. Маленький неон нездатний проковтнути величезного мотиля - йому потрібно підбирати корм невеликих розмірів. Травоїдним обов'язково потрібно давати рослини, м'ясоїдних - живий корм, всеїдні зрадіють будь-якому корму.

Види кормів:

  1. Живий. Найбільш популярний вид живого корму - мотиль. Їм можна підгодовувати рибку регулярно, чергуючи з сухим кормом. Можна комбінувати з іншими видами живого корму - трубочники або коретру. Мінус живого корму - може принести захворювання, тому необхідна попередня заморозка, яка вбиває всі шкідливі бактерії.
  2. Рослинний. Часто рибки поїдають рослини в акваріумі. Щоб такого не було потрібно купувати рослинний корм. Більшості рибок він потрібен, але хижаки їм не харчуються.
  3. Сухий або фірмовий. Такий корм буває гранульованим, у вигляді пластівців або таблеток. Він містить достатню кількість корисних речовин, тому можна використовувати для щоденного годування.
  4. Заморожений. Можна просто дістати з морозилки мотиль і кинути в акваріум. Попередньо розморожувати його не потрібно. Часто продається в комбінації з іншими видами живого корму. Краще не піддавати заморожений корм повторному заморожуванню.

Види сухого корму для риб

Існує різні види сухого корму для риб:

  • Чіпси та пластівці. Корм плаває на поверхні води і поступово опускається на дно. Він підійде для маленьких і середніх розмірів риб. Такий корм розлітається по акваріуму і може засмічувати фільтри, тому доведеться частіше їх чистити.
  • Таблетки. Корм відразу зануриться на дно і почне там розчинятися. Така їжа підійде для сомів, креветок, равликів і інших вихованців, що мешкають на дні. Інші рибки можуть просто не помітити цей корм.
  • Гранули та палички. Гранульований корм підходить більшості рибок. Потрапляючи в воду, він набухає і стає більше, тому потрібно давати його трохи.
  • Подрібнений корм. Для малюків продається спеціальний подрібнений корм. Він сильно забруднює воду і осідає на дно, але новонароджені можуть їсти тільки його.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ