Як вибрати мангал для шашлика?

Як вибрати мангал для шашлика?

14.11.18 11:22 0 1254

Рано чи пізно чоловік, для якого слово "шашлик" - це не порожній звук, задумується про покупку свого особистого мангала. Любите поласувати шашликом? Що ж, можливо пора розщедритися на свій власний мангал? До речі, якщо ви не знаєте де його можна купити, то вам варто звернути увагу на магазин кухонного приладдя https://hot-kitchen.com.ua/, який пропонує товари для шашлика за доступною ціною.

Давай з'ясуємо, якою ж має бути ця близькосхідна жаровня, щоб доставити вам максимальне задоволення:

  • По-перше, жаростійкою.
  • По-друге, добре утримувати тепло.
  • По-третє, вона має мати оптимальні габарити.

Дотримуючись всіх цих 3 правил, ви практично приречені приготувати відмінний шашлик.

Даємо чавун

Більше за інших цінуються чавунні мангали, адже жар у них зберігається значно довше та рівномірніше. А товсті стінки дозволяють використовувати не лише деревне вугілля, ви сміливо можете палити будь-які дрова - не побоюючись деформації та прогорання.

До мінусів чавуну можна віднести досить високу ціну. Крім того, вони важкуваті і майже в 100 % всіх випадків - нерозбірні.

Загартовуємо сталь

Тим, кому мангал потрібен для оперативних, але нечастих вилазок на природу, підійдуть моделі з нержавійки або сталеві, покриті термофарбою. Ціни на них не надто кусаються, а на складання та розбирання знадобиться не більше 10 хвилин.

Виробники майже завжди чесно попереджають, що мангали зі сталі товщиною 1-2 мм призначені виключно для вугілля. Крім того, вони погано утримують тепло, а їх стінки та днище можуть деформуватися вже після пари-трійки поїздок на шашлик. Саме тому, якщо ви маєте грош та час, пошукай листову сталь з товщиною від 3 мм - це найкращий вибір.

Шукаємо золоту пропорцію

Стандартна висота недорогих транспортабельних мангалів складає 0,5 - 0,6 м, а ось їх висотні побратими з ніжками з висотою близько 1 м коштують майже в 2 рази дорожче.

Розміри мангала безпосредньо визначають кількість м'яса, що ви зможете на ньому смажити. Щоб зберегти аромат, сік і смак, шматки м'яса мають бути діаметром 5 - 6 см. Таким чином, 1-ин шампур, дозволить за 1 раз засмажити не > 8 шматків м'яса. З цього випливає, що оптимальна ширина мангала має бути не більшою за 30 см, інакше, це буде зайва трата дров і втрата смаку м'яса - а для чого вам такий шашлик?

На мангалі обов'язково має бути вільне місце, щоб повертати шампури і розпалювати вогонь, якщо вугілля охололо. Саме тому його оптимальна довжина має бути в районі 0,85 - 1 м.

Ну і, звичайно ж, слід звернути увагу ще й на глибину жаровні: так відстань між шашликом і передбачуваним верхнім шаром вугілля має становити не < 15 см.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Степан Барна під час ради ...

КОМЕНТАРІ