Як вибрати шафу-купе?

Як вибрати шафу-купе?

15.11.18 15:20 0 1956

Шафа-купе не так давно прийшла на заміну класичній платтяній шафі. Цей предмет інтер’єру завоював велику популярність через власну практичність, місткість та комфорт використання. Зараз шафи-купе присутні як елемент дизайну в більшості квартир та приватних будинків.

Відвідав сторінку за адресою https://vanil-studio.com.ua/, ви можете побачити широкий асортимент шаф-купе. Ви маєте можливість самим вибрати матеріали та фурнітура, з яких буде виготовлятись ваші меблі, після чого професіонали приймуть за складання предмету інтер’єра.

Матеріали для шафи-купе

Форм-фактор шаф-купе майже завжди однаковий. Чого не скажеш про матеріали, з яких ті виготовляються. Від їх якості залежить міцність меблів та їх зносостійкість. В якості матеріала для корпуса найчастіше використовують:

  • ДСП;
  • МДВ;
  • Масив натурального дерева.

ДСП використовується в бюджетних моделях. Цей матеріал не відрізняється екологічністю або високою міцністю, зате його вартість зовсім невелика. Формальдегіди, які використовуються при виробництві ДСП, мають властивість з часом вивільнятись, що майже не впливає на здоров’я людини, але людям з надмірною алергічною реакцією краще не контактувати з ДСП.

Присутність МДФ відносить шафу-купе в середню цінову категорію. Серцевина цього матеріалу може виготовлятись з натурального дерева, що позитивно впливає на його стійкість та міцність. МДФ часто оброблюється шпоном чи емаллю, що робить виріб ще більш витривалим до зовнішніх подразників.

Масив натурального дерева найчастіше використовують в елітних меблях. Такі предмети інтер’єру можуть слугувати на протязі десятирічь і передаватись людьми з покоління у покоління. Натуральне дерево надзвичайно міцне, його важко ушкодити. Вони екологічно чисте, має приємний запах і природній блиск. З часом може трохи зсихатися. Щоб цього не сталося раз на кілька місяців його треба оброблювати за допомогою спеціального ефірного масла.

Фасади шафи-купе найчастіше мають дзеркальну поверхню, що тільки збільшує функціональність виробу. Краї дзеркала дуже часто прикрашають різноманітними візерунками або наклейками. Таким чином ви отримаєте більше можливостей в дизайнерському оформленні приміщення.

Також замість дзеркала передню панель шафи-купе доволі часто прикрашають вставками з дерева, скла або металу.

Види шаф-купе

Всього існує два види шаф-купе:

  • пряма;
  • кутова;.

Пряма шафа-купе – це стандартний виріб, що ставиться в будь-яку частину приміщення. Такий предмет інтер’єру можна частенько побачити як в спальній кімнаті, так і у вітальні чи коридорі. Існує надзвичайно великий вибір прямих шаф-купе, на ринку вони займають абсолютну більшість.

Кутова шафа-купе ставиться у випадку, коли потрібно зберегти трохи вільного простору. Але через особливості конструкції користуватись таким предметом буває не дуже зручно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Бренд Luposan: Що потрібно ...
Наступна новина: Консультація сімейного ...

КОМЕНТАРІ