Поява такого Центру – це приклад для інших регіонів,– Геннадій Зубко про Центр вертебрології і реабілітації на Житомирщині.

Поява такого Центру – це приклад для інших регіонів,– Геннадій Зубко про Центр вертебрології і реабілітації на Житомирщині.

17.11.18 10:07 0 578
На головна мета для держави – повернути ветеранів АТО до активного суспільного життя. Поява сучасного Центру вертебрології і реабілітації на Житомирщині – приклад того, що область може не тільки мобілізувати і захищати, а й турбуватися про своїх бійців. Це приклад для інших регіонів.

Про це зазначив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко 16 листопада, під час відкриття Центру разом із головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем, головою обласної ради Володимиром Ширмою, міським головою Сергієм Сухомлиним.

— «Житомирщина у нас найбільш мілітаризована область за кількістю військових, за кількістю ветеранів. Тому відкриття такого центру саме у Житомирській області – це показово. Поява такого Центру – приклад, що область може не тільки мобілізувати і захищати, а й турбуватись про своїх хлопців. Це приклад для інших регіонів», – зазначив Геннадій Зубко.

На території Центру незабаром відкриється і Будинок ветерана – ініціатива волонтерів і ветеранів, де буде відкритий простір для соціалізації бійців та повернення їх до суспільного життя. Таким чином у Центрі буде надаватися весь спектр необхідних послуг для учасників АТО та їхніх родин.

— «Важливе питання – функціональності цього об'єкту. На базі центру буде створений перший в Україні "Будинок ветерана", за що ми вдячні нашим ветеранам і волонтерам. Важливо побудувати весь ланцюжок повернення бійців до життя – від звернення до фізичної реабілітації, психологічної, соціальної допомоги, повернення до суспільного життя, а також набуття підприємницьких навичок, підготовки бійців до створення своїх проектів», – додав Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України разом з керівництвом області, міста, депутатами оглянули відновлений центр, поспілкувалися з персоналом, подивилися, як ідуть роботи у Будинку ветерана.

За словами Ігоря Гундича, на Центр знаходиться повністю у державній власності.

— «Центр знаходиться у державній власності – і крапка. За підтримки Геннадія Зубка ми відстояли цей об'єкт і оформили право власності. Нікому його ніхто віддавати не збирається», – наголосив Ігор Гундич.

Фахівці новітнього Центру лікуватимуть та надаватимуть медичні послуги пацієнтам, які отримали черепно-мозкові травми, травми хребта і спинного мозку, судинні ураження головного і спинного мозку, а також із порушенням опорно-рухового апарату.

Окрім традиційної медичної реабілітації – фізіотерапія, ЛФК, водо-, грязе-, теплолікування тощо, фахівці Центру застосовуватимуть і новітні послуги.

Серед них:

* ерготерапія з елементами арт-терапії – відновлення життєвих навиків;

* кінезотерапія – рухова реабілітація, лікування адаптованими під пацієнта рухами з певними індивідуальними силовими впливами (згідно з європейськими методиками Bobat і PNF);

* механотерапія – спеціальні механічні пристрої (вертикалізатори) будуть відновлювати рухи пошкодженої частини тіла;

* локомат-терапія – відновлення рухової функції з допомогою тренажера-робота.

Також у Центрі використовуватимуть наявну унікальну природну свердловину для радонолікування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові додатково ...

КОМЕНТАРІ