Українцям розповідатимуть про переваги членства в НАТО та ЄС

Українцям розповідатимуть про переваги членства в НАТО та ЄС

17.11.18 08:01 0 529
В Україні стартували інформаційні кампанії на тему європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Мета кампаній – роз'яснення українцям переваг стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО.

Про це поінформувала на засіданні Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки Голова ради, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

— — «Держава вперше запустила такі інформаційні кампанії. Вже зараз ми бачимо надзвичайно великий інтерес до матеріалів кампанії і бачимо, наскільки затребувана інформація, викладена простою і зрозумілою мовою. Значення цих кампаній особливо велике, оскільки серед потоку інформації, який ллється з усіх боків в рамках передвиборчого періоду, громадянам важливо виокремити неупереджені дані, побудовані на фактах, які вони могли би порівняти з тим, що говорять різноманітні політики», - зазначила Віце-прем'єр-міністр.

В рамках кампанії:

* створені інформаційні листівки «Чому НАТО?» та «Європа надихає»;

* на кількох FM-радіостанціях виходять понад 20 різноманітних інформаційних роликів з роз'ясненням того, які можливості Україна отримує завдяки обраному зовнішньополітичному курсу;

* стартували два цикли інформаційних програм «Чому НАТО?» та «Євроінтеграція – сила можливостей», які виходять 4 дні на тиждень наживо на одному з центральних телеканалів, а потім поширюються на регіональних телеканалах у запису. Кожна програма присвячена окремому аспекту інтеграції (освіта, бізнес, дерегуляція, юстиція, оборона тощо).

Крім того, заплановано проведення циклів прямих ефірів з експертами з означених питань на всеукраїнських радіостанціях і трансляція серії відеороликів для соцмереж.

Довідково

Інформаційні листівки «Чому НАТО?» містять просту та зрозумілу інформацію про переваги членства в НАТО, те, як стандарти НАТО змінять життя українських військових та простих українців, історію розвитку відносин України та НАТО, спростування популярних міфів про Альянс, відповіді на поширені питання.

Інформаційні листівки «Європа надихає» за допомогою інфографіки розповідають про результати підтримки Євросоюзом реформ в Україні, містять статті про можливості, які надає євроінтеграція в освіті, бізнесі, енергетиці, енергоефективності тощо.

Листівки наразі поширюються в 12 пілотних областях України, обраних на основі якісного соціологічного дослідження, проведеного перед стартом кампаній.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У чому переваги ...
Наступна новина: Як дбатимуть про пам’ятки ...

КОМЕНТАРІ